2017
 

30/12  Även denna uppdatering kan inledas med, regn, regn, regn.......Är så innerligt trött på detta väder, och på att ponnyerna alltid är blöta. Har fortfarande inte kunnat ta några nya bilder, inte ens ett julfoto :( Men nu är det snart ett nytt år, och då får vi hoppas att vädret vänder :)

Santox är såld till ett kanonhem där han verkar trivas med sina nya kompisar. Förhoppningsvis så får vi träffa honom på någon utställning framöver :) Annars händer det inte så mycket på hästfronten just nu, mer än att stonas magar börjar växa. Så spännande!

Året som gått har varit jättebra förutom att vi förlorade underbara Beyonce i en fruktansvärd fölning. Saknar hennes milda personlighet, och hennes vackra uppsyn <3
Vi fick fyra fantastiskt fina föl e.Shakiras Sune, vår nyinköpta Truzzardi blev godkänd och har nu sitt RS nummer, två av våra avkommor från 2014 fick diplom, utställningarna har gått över förväntan med både res BIS, flera Champions och många guld.
Nu ser vi framåt mot 2018 med stor förväntan :)

Nästa helg är det hingstpremiering i Holland, och då ska jag flyga ner tillsammans med tre vänner. Längtar så :)
 

19/11  Regn, regn, regn, tror att jag får skaffa flytvästar till hästarna snart :( Är så otroligt glad över vår betongplatta som vi gjutet utanför lösdriften. Då slipper stona att stå och äta med lera till knäna. Lite mer jobb har det blivit eftersom jag måste mocka plattan varje dag, men det är det helt klart värt. Nästa mål är en likadan till grabbarna :)
 


Ungstona kollar noga in plattan
 


Skönt att slippa stå i lera och äta :)
 

Vi har varit på säsongens sista utställning (för oss), och det var Halloween utställning i Sölvesborg. Trevligt och välarrangerat med många fina hästar på plats. Sanaya gick trea efter två superfina välutvecklade ettårsston, och hon fick 39p. Vi hade också med Rosheiya som gick tvåa med 41p, samma som ettan.
 


Sanaya
 


Rosheiya
 

Eftersom vi så tragiskt förlorade Beyonce i en svår fölning, så bestämde vi oss att köpa ett nytt sto från Duke Stable i Holland. Vi hade egentligen tänkt oss en fux e. The One and Only precis som Beyonce, men det blev istället en svartskäck med The One and Only som morfar. Hon är ett år, och det ska bli väldigt spännande att följa detta lilla sto :) Har gjort en egen sida till henne, men eftersom det regnat konstant sen hon kom, så har vi inte kunnat ta några nya bilder på henne. Förhoppningsvis så kommer det snart.
 
4/10  I helgen var vi på utställning i Vinslöv, och med oss hade vi faktiskt bara Afroditte. Magnus hade även lovat att visa en avkomma efter Baldur, och hennes mamma. Först ut var lilla Contessa, som till vår och uppfödarens/ägarens stora glädje, vann sin klass och senare på dagen blev Champion Miniföl! Så roligt :) Sen var det hennes mammas tur, och även hon vann sin klass! Vilken utställningspremiär, Stort Grattis!!
Efter det så visade vi Afroditte, och hon lyckades inte sämre. Hon fick 99887=41p, och blev Champion Ministo! Då blev mitt mål uppfyllt med råge, för jag hoppades på guld så att jag kan söka SUCH på henne :)
 


Contessa
 


Stjernens Mini-Afroditte
 

24/9  Tre månader till julafton, noterade jag när jag skrev datumen ;)

Vi har gjort något som jag aldrig trodde skulle hända, vi har sålt Hasselbos konung, Robbie Williams. Han är självklart såld till det bästa hem man kan tänka sig, och vi önskar den nya ägaren all lycka till med honom!

En ny ponny har det kommit till Hasselbo, lilla fina Almnäs Up to date (Diddi). Blev förälskad i henne förra sommaren när hon var här på betäckning med Baldur, och nu fick vi möjlighet att köpa henne :) Vid sin sida har hon ett superfint isabellfärgat stoföl som (tyvärr) ska tillbaka till ägaren efter avvänjning. Tack för att vi fick köpa denna ljuvliga lilla pärla <3
 


Almnäs Up to date
 

Hasselbos Odessa har haft stora framgångar i utställningsringen igen :) Först blev hon Champion Ministo med 42p i Söderhamn, och sen blev hon "Bästa Shetland" med fantastiska 43p, på drive-in utställningen i Köping! Vi är så stolta och glada att vara uppfödare till denna lilla prinsessa. Även hennes moster Hasselbos Omnia blev visad i Söderhamn, och även hon med Guld! Underbart att sälja ponnyer till någon som visar dom i ypperligt skick :)


Hasselbos Odessa

 

12/9  Hösten är här, och det känns lite sorgligt efter denna dåliga sommar :( Casanova och alla gästande ston har åkt hem, och plötsligt känns det som att man har väldigt få hästar. En extra har kommit till efter sommaren, mer om henne kommer snart ;)
Vi har varit på två utställningar sen sist. Först var det jubileumsutställning på Grevagården, där vi hade med oss Enya, Taahira och Kastanya. Enya vann sin klass med 42p, och Kastanya vann sin klass med 41p, båda i konkurrens med många fina ston. Kul med så stora klasser, och att få möta lite nya ston. När man visar nere i syd så är det ofta samma ponnyer man går emot.
Taahira var inne i en växtfas och inte alls så fin som när jag anmälde henne, men lyckades trots det skrapa ihop 38p. Alla tre var anmälda till söndagen också, men vi bestämde att stryka dom redan på lördagskvällen eftersom Alicia (barnbarnet) som var med oss, skulle hinna hem. Detta beslut ångrade vi inte när vi såg alla dåliga poäng som delades ut under söndagen ;)
 


Hasselbos Kastanya


EnyaHasselbos Taahira


Helgen efter var det dags för utställning i Laholm, och vi hade med Rhapella och Afroditte. Rhapella vann sin klass med 88799=41p, och blev senare Champion Miniungsto och även Bästa Gångart Mini :) Afroditte vann också sin klass med 99888=42p, och det räckte ända fram till Res BIS! Vilken lycka, så stolt och glad!
 


Hasselbos Rhapella
 


Stjernens Mini-Afroditte
 


 

Sen var det dags för en av årets höjdpunkter, hingstpremieringen. Vi hade med oss Allvindus som visades förra året med 39p, och Truzzardi Tréz som jag "råkat" hitta på en annons. Allvindus hoppades vi mycket på, dels för att nämnden tyckte om honom förra året, och dels för att han har rörelser långt över det vanliga. Tyvärr så tyckte dom sämre om honom i år, och han fick en 7:a på typen, och slutpoängen 38p.....:(

Roligt var att Robbie fick igenom en annan son, fina Snöstorm, även han en rödskäck. Stort Grattis till Anna-Karin som äger och har fött upp båda grabbarna!

Vår lille Truzzardi föll nämnden i smaken, och han gick igenom med 88898=41p. Så fantastiskt roligt! Är själv väldigt förtjust i honom, men vågade inte hoppas att han skulle passera nålsögat :) Gillar hans stam, och tror att han kommer att passa till flera av våra ston.
 


Åbrodahls Truzzardi Tréz
 


Allvindus
 


Snöstorm
 

15/8  Som vanligt så har det gått jäääättelång tid sen jag uppdaterade sist....Är så mycket man vill hinna med, men sååå svårt att hitta tiden :( Vet inte var jag ska börja, men det får tyvärr bli med en tråkig nyhet denna gången också.....Vår älskade lilla hund finns inte hos oss mer....Trodde aldrig att man kunde fästa sig så otroligt mycket vid en hund, men det kommer att ta lång tid innan man kan tänka på henne utan att få tårar i ögonen. Kima blev 11 år, och kvar efter henne har vi hennes lilla yrväder till dotter, Selma. Tror att hon visste att Kima var sjuk, för hon går vidare i livet som om inget hänt, trots att hon aldrig varit utan Kima i hela sitt liv. Skönt, fast lite konstigt tycker jag....
 


Vackra, snälla, underbara Kima R.I.P lilla ängel......


Tre föl till har vi fått efter Sune, två ston, och en hingst. Är väldigt nöjd med alla fyra, bilder och mer info finns på fölsidan.
Vi har såklart varit på utställningar också. Först var det Drive-in utställning i Tingsryd där vi hade med oss Rosheiya och Posanna. Båda tjejerna fick 40p, och var fint framvisade av duktiga Emelie eftersom jag var sekreterare till domaren.
På nästa utställning i Bråvesta så vann Posanna sin klass med 88899=42p! Kul med 9:or på hennes fina rörelser, och dessutom dubbelguldsdiplomet säkrat ;) Hade vi hunnit stanna hela dagen hade hon faktiskt tagit titeln Champion miniungsto, men nu blev det istället Kongas Augusta, Grattis!
Huseby var nästa utställning, och även där så lyckades Posanna uppnå fantastiska 42p, denna gången fördelade på 99789. Hade också med Rhapella som fick 88798=40p, jättekul!
 


Hasselbos Rhapella


Hasselbos Posanna


I mitten av juli var det dags för premiering på Bjärsjölagård, och med oss hade vi Posanna och Panteya som varit såld sen hon var föl. Lite nervöst att återse henne, men hon var superfin och i ett jättebra skick :) Det gick fantastiskt bra för båda, Panteya gick etta i ringen med 41p (ett poäng mer än ardennern som blev Best in Show på em när vi åkt hem), och Posanna gick trea med 88888=40p. Så otroligt glad och nöjd med våra uppfödningar!
 


Hasselbos Panteya
 


Hasselbos Posanna
 


Två vackra döttrar till Stjernens Mini-Paschal
 

Sista utställningen vi varit på var Golden Crown Shetland Show som vi själv arrangerar. Tycker att det är väldigt roligt att få hästarna bedömda av domare från andra länder, och då speciellt från Holland som har dom bästa ponnyerna enligt mitt tycke. Ännu roligare är det när det går bra, och det kan man väl säga med 4 anmälda, fyra Guld, och tre Champion! Rosheiya gjorde om förra årets bedrift att bli Champion Miniungsto med 99888=42p (samma från båda domarna). Truzzardi Tréz som är en inköpt fyra-årig hingst, tog vi med som träning inför hingstpremieringen. Han blev framvisad av duktiga Emma, och uppnådde fantastiska 9 8 7,5 8,5 8=41p, och blev senare Champion Minihingst. Vi hade även med Nejenka och hennes föl Tamarak. Nejenka fick 99888=42p och Tamarak fick 9 9 8 7,5 7,5 =41p, och blev Champion Miniföl!

Utställningen gick överlag väldigt bra trots att det tyvärr mest var regn under förmiddagen. Men platsen är fantastisk, och det kom fram många besökare som var nyfikna på ponnyerna och vad vi höll på med. Eftersom det är öppen bedömning där poängen både visas och läses upp hela tiden, så är det verkligen en publikvänlig utställning. På eftermiddagen kom solen, och förhoppningsvis är det den stämningen och känslan som folk har kvar i minnet av årets show :)
 


Hasselbos Rosheiya Champion Miniungsto 42p
 


Åbrodahls Truzzardi Trèz Champion Minihingst 41p
 


Hasselbos Nejenka 42p


Hasselbos Tamarak Champion Miniföl 41p


Vi har även hunnit med en helt fantastisk resa till Holland, där vi fick uppleva deras 80-års jubileumsshow, stuteribesök, shopping, god mat/dryck och umgås med vänner. Alltid lika kul att återvända till detta underbara och gästvänliga land :)
 


 


 

Har även varit på stuteribesök i Danmark på Stjernens och Shady Acres stuteri, och tittat på Paschals avkommor och massor av andra fina ponnyer. Lägger in bilder i Galleriet och på Paschals sida så fort jag fått lite mer tid ;)
 

20/5  Tyvärr så blev mina värsta farhågor besannade, min vackra, fina, Beyonce finns inte mer......Fast det är flera veckor sedan vi förlorade henne, så känns det fortfarande overkligt och svårt att förstå. Efter att ha kämpat för att få ut hennes föl i flera timmar, så gav vi upp och lät henne slippa sina plågor. Veterinären sa att det var det värsta felläge hon varit med om.....
Vissa av hästarna fäster man sig lite extra vid, och Beyonce var absolut en av dom. Vila i frid min fina prinsessa.........<3
 


R.I.P älskade lilla häst......
 

Som tur är så har det hänt något roligt också, Fi-Jenna har fölat ett ljuvligt stoföl e.Shakiras Sune! Vi är så glada och tacksamma att allt gick bra, och njuter av denna lilla underbara tjej :)
Dessutom så har det börjat komma föl efter våra hingstar. Robbie har fått ett helt bedårande, pyttelitet stoföl, och Baldur har också fått ett underbart isabellfärgat stoföl! Stort Grattis till ägarna!
Paschal har också fått flera vackra små föl på Stuteri Stjernen i Danmark, Stort Grattis!
 


Hasselbo Tinya
 

9/4  Beyone har fortfarande inte fölat :( Antingen så har har hon gått över 2,5 vecka, eller så har jag missat en brunst, plus att veterinären sett fel på tre veckor på ul (hon brukar vara väldigt säker på sin sak, så det känns tveksamt)

För två veckor sedan så var det dags med årets första utställning, och vi hade med oss Sanaya, Rosheiya och Posanna. Ingen av dom var i riktigt utställningsskick, tycker att dom har en liten dipp vid denna tiden innan gräset kommer. Sanaya sänkte sina poäng från 41 till 36, vilket jag tyckte var väl hårt. Rosheiya var den som domaren Torsten Jeppsson tyckte bäst om, hon vann sin klass med 40p. Posanna hade jag egentligen inte anmält eftersom jag tycker att hon är väldigt sen i utvecklingen, plus att hon haft problem med lös mage under vintern. Men när anmälningstiden förlängdes och det lät som att det var för lite anmälda så slängde jag in en anmälan. Det slutade med 38p, vilket var helt ok med dagens skick. Tycker faktiskt redan att hon är finare när hon fått i sig lite av det första gräset och tappat lite päls :)
 


Hasselbos Rosheiya
 


Hasselbos Sanaya
 

18/3  Vakandet är igång, och i nästa vecka är vårt första föl beräknat att komma. Det är Beyonce som är först, och det är verkligen med med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot fölningen.

Vår fina Hectra är såld till ett femstjärningt hem, och jag önskar Vildagårdens stuteri lycka till med henne :)
 


Skäpperöds Hectra på utställning i somras, där hon fick Guld
 

På station 2017 kommer vi att ha Påninas Cassanova

Cassanova är flerfaldigt guldbelönad med upp till 42p, SUCH, BIS, och fick 42p vid Generalmönstringen 2014 med nior på rörelserna :)

Mkh: 85cm    Skena: 14cm

e: Östertorps Illuster RS 316  

u: Arlingtoshoecroft Clover RS 4537  

ue: Allensmore Half Sovereig SPSB AA805

Det ska bli såå spännande att se vad vi kommer att få för avkommor efter denna fina hingst med grova ben, bra rörelser och lite annorlunda stam. Vi kommer att ta emot ett litet antal utomstående ston, så passa på att boka, han finns i Skåne endast denna säsongen!
 


fotot lånat från stuteri Seijsing
 

28/2  Nejenkas fina diplom :)


 

29/1  Roliga nyheter, Hasselbos Nejenka är utnämnd till Årets Sydponny - Utställning 2016, samt att inte mindre än fyra av våra ponnyer erhållit titeln SUCH (Svensk Utställnings Champion). Så otroligt stolta och glada över våra underbara ponnyer :)
 

 

9/1  Hemma efter ännu en härlig tur till Holland. Det är något visst med att besöka den årliga hingstpremieringen. Trevliga människor, vackra ponnyer, fint pyntat ridhus, hög musik, och en underbar stämning. Extra kul i år var att en svensk ponny, Skogskantens Bernard, blev godkänd med en 1:a premie. Stort Grattis!
Vi hann även med tre roliga stuteribesök, där vi fick se många vackra ponnyer. Stal de Lagevoort, Stal Groenkamp, och Duke Stable där Beyonce är född. Tyvärr så gick min kamera i sönder, så det blev inte så mycket bilder :(
 

Stal Lagevoort

 

Kul att få se Shandy v Bromishet i verkligheten

Shandy v Bromishet, Emora pappa, Soleyas morfar

 

Mysigt på hotellet

Alla Champions, med Enrique v Gelre,
Overall Champion längst fram.

Kameleon v Bangaerde & Periqueux v Isala blev
hyllade för sina Elit-utmärkelser i Sverige

Fantastisk stoflock hos Duke Stable
 
3/1  Nytt år, nya utmaningar :) Om man summerar 2016 så har det varit ett år med sju underbara föl,  fantastiska framgångar i utställningsringen, men en stor förlust av våra två äldsta ston, Ugglebackens Mynta och Birchwood Satin Slipper <3
I år så ser vi fram emot vårens fölungar, utställningar, jubileum och Hollandsresor. Den första bär av på torsdag, då jag och några vänner flyger till Holland för att besöka deras hingstpremiering. Ser verkligen fram emot denna resa då vi också kommer att hinna med några stuteribesök.

 

2016

20/11  Något väldigt sorgligt har hänt på stuteriet. Vårt underbara stamsto Birchwood Satin Slipper har fått somna in efter en härlig sommar tillsammans med sin yngsta dotter. Hon saknas verkligen både av oss, och av sin flock. Alltid mild och vänlig, men en naturlig ledare som alla såg upp till. Vi är så glada för alla år som hon har funnits hos oss, och för alla fina avkommor vi fått. Tre döttrar och en son, samt flera barnbarn och barnbarnsbarn finns kvar hos oss. Vi har faktiskt visat samtliga i år, plus att några som är sålda har visats. Tack än en gång alla ni som köpt ponnyer av oss, att ni visar dom i så fint skick :)

Enya (dotter) - 99788=41p
Hasselbos Kastanya (dotter) - 109788=42p, Champion Ministo och BIS
Hasselbos Omnía (dotter) - 98888=41p, Champion Mini Junior, Dubbelguldsdiplom
Hasselbos Odessa (barnbarn) - 98788=40p, Champion Mini Junior, Dubbelguldsdiplom
Hasselbos Nejenka (barnbarn) - 99888=42p
Hasselbos Limozella (barnbarn) - 88788=39p
Hasselbos Laurosse (barnbarn) - 98878=40p
Hasselbos Shamano (barnbarn) - 88887=39p, Champion föl
Hasselbos Szanelka (barnbarn) - 88888=40p
Hasselbos Sanaya (barnbarnsbarn) - 98888=41p, Champion föl
Hasselbos Shaam (barnbarnsbarn) - 98788=40p
Hasselbos James Bond (barnbarn) - 88787=38p
Hasselbos Rosheiya (barnbarnsbarn) - 98888=41p, Champion Miniungsto
Hasselbos Kelsey (barnbarn) SUCH 2016
Allvindus (barnbarn) - 87789=39p (hingstpremiering)

Dessutom visades 2015:

Hasselbos Lamaya (dotter) - 98888=41p, Bästa Mini
Hasselbos Regina (barnbarn) - 88888=40p
Hasselbos Ranya (dotter) - 88778=38p
Hasselbos Ilma (barnbarn) 88788=39p
Robbie Williams (son) - 99989=44p, RES BIS

Fantastiska resultat som vi är så stolta över!
Tack för dom åren vi fick ha dig hos oss, och tack för alla fina avkommor som du gett oss Slipper <3 <3 <3

 

 


 


Tillsammans med sina döttrar, Enya och Kastanya


R.I.P finaste lilla ponny
 

6/11  Redan november, och i kväll så har den första snön börjat singla ner hos oss. Längtar faktiskt efter att det ska frysa och lägga sig lite snö, är redan trött på regn och lera :(

Två av årets föl, Szanelka och Shamano är sålda till 5-stjärninga hem, lycka till med dom små pärlorna!

I slutet av augusti var vi på utställning i Laholm, och med oss hade vi "bara" Enya och hennes föl Szanelka. Riktigt skönt att inte ha med så många hästar för en gång skull. Szanelka gick tvåa med den jämna fina poängraden 88888=40p, och hennes mamma gick också tvåa med 99788=41p :)
Sen var det dags med premiering där vi hade med Emora och Hectra som skulle stamboksföras. Emora fick 98878=40p, och Hectra fick 88878=39p. Tjejerna uppförde sig perfekt, även om det blev mycket väntan under dagen. Även Paschals dotter, Melkers Erin Brockovich visades, och hon fick diplom! Stort Grattis! 
 


Enya 99788=41p i Laholm


Hasselbos Szanelka 5x8=40p i Laholm


Emora v Stal Zewenbergen 98878=40p stamboksföring


Skäpperöds Hectra 88878=39p stamboksföring


Två andra ston som är födda på Hasselbo har också fått diplom i år! Hasselbos Omnia som också är e.Stjernens Mini-Paschal, u.Birchwood Satin Slipper, har fått dubbelguldsdiplom samt blivit Champion Mini Junior med 41p!
Hasselbos Odessa som är e.Stjernens Mini-Baldur och u.Enya, har även hon fått dubbelguldsdiplom! Stort Grattis till deras nya ägare, och tack för att ni visar dom i perfekt skick!
 


Hasselbos Omnia


Hasselbos Odessa


Sista utställningen för året var Halloween utställning i Sölvesborg. Äldsta barnbarnet Alicia var med för att tävla i agility och handlerklass, samt hjälpa till med hästarna, Limozella, Shaam, Nejenka och Sanaya. Guld värt att ha med ett par extra händer, tusen tack!
Alicia hade inte hunnit träna så mycket med Limozella, men hon lyckades i alla fall ta henne runt banan förutom däcket. I handlerklassen gick det jättebra, och dom hamnade på andra plats:) Bra kämpat!
Shaam vann sin klass med 39p, Sanaya gick ensam i sin klass och fick även hon 39p, båda med väldigt fin kritik. Nejenka gick tvåa i sin klass med 41p, och Limozella gick trea i sin klass med 39p.
 


Hasselbos Shaam


Hasselbos Sanaya


22/8  I helgen så var det äntligen dags för vår utställning på Hovdala slott! Vi har tillsammans med våra vänner från Hultas stuteri, arrangerat en lite speciell utställning i Syds regi. Vi ville ha den i en vacker miljö med stor publik, utländska domare, musik, enhetligt klädda funktionärer, fina priser, en fin ring samt invigning och avslutning med pompa och ståt. Så blev det också!
Hovdala slott ligger på en helt magiskt vacker plats, och utställningen var i samband med Sweden International Horse Trial med ca 15000 besökare. Allt var planerat i minsta detalj, och vi hade lagt MASSOR med tid på detta arrangemang som jag tror att dom flesta var väldigt nöjda med. Tycker att det är viktigt att visa upp Shetlandsponnyn i större sammanhang med många besökare. Det var många som inte hade en aning om att det fanns shetlandsutställningar, och dom ville gärna veta mer.
Vi hade med oss tre egna hästar, Rosheiya, Nejenka och Sanaya. Rosheiya vann sin klass med 40p, och blev senare på dagen Champion Mini Minior. Även Sanaya vann sin klass med 37,5p, och Nejenka gick 2:a med 39,5p.
 
31/7  Sista dagen i juli, fast fortfarande så har vi två veckor kvar av semestern, härligt! Vi har hunnit vara i Holland med kompisar och kollat på miniutställning, hälsat på goda vänner, gjort stuteribesök, och njutit inne i Amsterdam. Alltid lika underbart att återvända till Holland!

Två utställningar till har vi hunnit med att vara på. Först var det i Huseby dit vi anlände kvällen innan tillsammans med våra vänner. Mysigt att hinna umgås lite innan utställningen, inte så ofta man gör det längre :(
Vi hade med oss Limozella och hennes föl Shaam, samt Nejenka och hennes föl Sanaya. Kul med bara egna uppfödningar, Sanaya och Shaam är dessutom andra generationen :) Limozella hade tyvärr hunnit falla ur ganska mycket efter att jag anmälde henne, men hon lyckades i alla fall att skrapa ihop 38p. Lille Shaam lyckades bättre, han gick tvåa i en jätteklass (8 st?) med standard hingstföl trots att han bara busade inne i ringen. Poängen blev 98788=40, och domaren Morgan Johnsson sa att det inte skulle förvåna honom om Shaam blev godkänd hingst om några år! Så roligt, får hoppas att han utvecklas på rätt håll! Extra roligt eftersom jag själv tycker att han har det "lilla extra" ;)
Nejenka gick tvåa i sin klass med fina 42p, lika mycket som vackra ettan Beauty of Duke Stable, som senare blev res BIS. Sanaya gick själv i sin klass och fick fantastiska poängen 98888=41p. Hon blev senare på dagen utnämnd till Champion föl, jättekul!
 


Hasselbos Limozella


Hasselbos Shaam


Hasselbos Nejenka
 


Hasselbos Sanaya
 

Nästa utställning var i Skromberga, och där hade vi med oss Hectra, Kastanya och hennes föl Shamano. Hectra gjorde utställningspremiär och det gjorde hon med bravur, klassvinnare med Guld! Shamano gick själv i sin klass, och han fick 39p och blev senare Champion föl.
Kastanya gick också själv i sin klass, och hon lyckade få den fantastiska poängraden 109788=42p! Att hon senare på dagen gick och blev BEST IN SHOW, känns nästan helt overkligt. Fyra utställningar med TRE BIS!!! Är så stolt och glad över våra underbara ponnyer <3 <3
 


Skäpperöds Hectra
 


Hasselbos Kastanya
 


Hasselbos Shamano
 

Lilla Rusalka är såld till ett toppenhem där jag vet att hon kommer att bli visad. Ville egentligen behållit henne, men tyvärr så måste man sätta en gräns på hur många ponnyer man ska ha om man ska hinna med att hantera dom. Lycka till med denna lilla svarta pärla!

Annars rullar allt på som vanligt, och dom flesta stona verkar vara dräktiga. Ett par av betäckningsstona har åkt hem, och en liten eftersläntare kom igår :)
 

6/7  Årets nästa utställning var i Skromberga, och där hade vi med Posanna, Fi-Jenna och Beyoncé. Posanna blev tvåa i sin klass med 88889=41p, jättekul! Fi-Jenna och Beyoncé var själv i sin klass, och där placerade domaren Beyoncé som etta, och Fi-Jenna tvåa med 88788=39p. Lite skillnad sen förra utställningen där hon blev BIS med 43p, men så är det ibland med utställningar.
Beyoncé gick vidare till BIS-ringen där hon till min stora glädje och förvåning till slut blev BEST IN SHOW! Vilken start på utställningssäsongen, två BIS!


Beyoncé of Duke Stable


Hasselbos Posanna


Fi-Jenna v. Stal de Groene


Afroditte lurade oss riktigt, för en morgon så stod där ett jättefint rödskäckat hingstföl bredvid henne i hagen! Underbart när allt går bra. Tyvärr så går glädjen upp och ner, för Hectras lilla palomino föl levde bara fem timmar.....:( Sorligt och tråkigt, men vi får i alla fall vara glada att allt är ok med Hectra, och glädja oss åt dom underbara fölen vi fått <3
 
16/5  Två till underbara fölungar har vi fått :) Limozella fick ett rejält kanonfint hingstföl, och Emora fick ett bedårande litet stoföl. Är så glad över alla fina föl vi fått, det är verkligen lycka att sitta i hagen och njuta av dom <3. Bilder och info finns på fölsidan.
 
26/4  Det har verkligen varit en vecka med blandade känslor. Det började med att Mynta satte igång att föla fem veckor för tidigt. Fölet som jag väntat på i flera år, kombinationen Mynta - Robbie. Veterinären tyckte nog mer att det var en sen kastning, men vi har fått föl fem veckor för tidigt som har klarat sig. Vi kämpade i flera timmar för att få ut fölet som troligtvis var dött hela tiden. Det var ett litet, perfekt tecknat stoföl, precis vad jag önskat mig. Stackars Mynta som kämpat tappert var så klart helt förtvivlad, men verkade i alla fall klarat persen. Otroligt att se när vi släppte ut henne nästa dag, att båda hennes äldre döttrar slöt upp vid mammas sida med tröstande buffningar. Mynta lät tom ettåringen att dia, så henne fick vi ta ut ifrån den hagen.

Trots sköljningar, antibiotica mm så blev tyvärr Mynta sämre, och efter en vecka så beslutade vi att ta bort henne....Det känns så fruktansvärt tomt och hemskt att hon inte finns mer, hon var ett sto som betydde lite extra för mig. R.I.P älskade lilla Mynta <3

Det positiva är att vi fått fyra superfina fölungar, två ston och två hingstar. Fler bilder och info finns på fölsidan.
 


Hasselbos Sanaya


Hasselbos Sargasso

Hasselbos Shamano
 

Hasselbos Szanelka
 
6/3  Igår så var det utställningsdebut för året, och till vår stora glädje så gick det över all förväntan :) Vår lilla ettåring Rosheiya gick och blev klassvinnare med fantastiska 98888=41p! Senare på dagen så vann hon över Spektras fina treåring, och kunde därmed titulera sig Champion Miniungsto. Fantastiskt roligt!
Stallkamraten Fi-Jenna gick ensam i sin klass, och blev välkomnad vidare till championatet där hon tyvärr också var själv. Men vad gör det när hon går och blir BEST IN SHOW på 99898=43p, och dessutom Bästa Färgade. Vilken inledning av säsongen!
Tyvärr så hade vi glömt kameran, så bilderna är tagna där hemma.
 


Fi-Jenna


Rosheiya


14/2  Mitten av februari, och SNART är det vår! Även om det är lite snö just nu, så känns det lite vårigt i luften. Hästarna fäller massor, speciellt dom som ska ha föl tidigt. Börjar bli lite tveksam om Kastanya är dräktig, men det får tiden utvisa.

Igår var det utställning i Nord, och till vår stora glädje så visades vår uppfödning Hasselbos Omnia, och fick guld! Halvvägs till diplom! Inga egna treåringar att visa, men vi gläder oss åt våra uppfödningars framgångar.

Första utställningen för vår egen del är i början på Mars, och då har vi anmält Rosheya och Fi-Jenna. Hoppas att vi kan komma iväg.
 

17/1  Limozella har fått nya bilder, tycker att hon är så fin i sin vinterpäls.
 


 

12/1  Nytt år, nya utmaningar! Stonas magar växer, och jag TROR faktisk att alla är dräktiga:) Såå spännande!
Fölen från förra året har nu blivit ettåringar, och vi ser med spänning fram emot att få se dom avfällda till våren. Tycker att dom ser riktigt fina ut allihop! I år så har vi inga egna treåringar att visa, men vi får hålla tummarna för våra uppfödningar som ska premieras.
 

2015

2/12  Hmmm, det blir längre och längre mellan gångerna:( Men nu vågar jag tro på att det ska blir ändring på det, alla program är inköpta och installerade på den nya datorn så nu är det bara till att komma igång. Dom som inte vill missa vad som händer på stuteriet kan även följa oss på vår FB-sida som heter Hasselbo Shetlandsstuteri. Där brukar nyheterna komma ut direkt:)

Utställningssäsongen är slut för i år, och för enkelhetens skull så blir det bara en liten sammanfattning:

Vinterutställning i Vinslöv - vi hade med Baldur, Nejenka och Fi-Jenna, alla tre fick Guld, och Fi-Jenna blev Champion Miniungsto.

Drive in utställning i Kågeröd - vi hade med Baldur och Posanna, och båda fick 41p.

Tingsryd - vi hade med Mynta och hennes föl Rhapella, samt Fi-Jenna. Mynta blev Champion Ministo, Bästa Veteran och "BIS:trea" med 42p, Rhapella blev Champion Miniföl med 39p och Fi-Jenna blev Champion Miniungsto.

Premiering i Önnestad - Fi-Jenna fick Diplom med 40p, och Afroditte blev stamboksförd med 40p

Riksutställning i Vetlanda - Robbie Williams blev Res-BIS med 44p, och Nejenka blev Champion Miniungsto med 40p.

Premiering i Gånarp - Nejenka Diplom och "Bästa svensk uppfödda" med 41p, och Vitsippa blev stamboksförd med 38p.

Mörrum - vi hade med Rosheiya och Rusalka, båda fick Guld och Rusalka blev Champion Miniföl med 41p.

Sölvesborg - där visade vi Kastanya med hennes föl Regina som båda fick Guld, samt Ranya som fick 38p. Kastanya fick dessutom pris för "Bästa behåring"

Vi är jättenöjda med resultaten och ser fram emot nästa utställningssäsong:)

Dessutom har flera av våra uppfödningar som vi sålt, haft framgångar i utställningsringen. Jätteroligt att följa dom och se hur väl dom nya ägarna tar hand om dom. Stort Grattis till er!
 


Hasselbos Omnia e.Stjernens Mini-Paschal, u.Birchwood Satin Slipper, visad med 41p


Hasselbos Odessa, e.Stjernens Mini-Baldur, u.Enya, visad med 40p


Omnia och Odessa med sina nya ägare


Hasselbos Lamaya, e.Ugglebackens Kavat, u.Birchwood Satin Slipper, visad med 41p och blev "Bästa mini"


Helgen som gick tillbringade vi på Sweden International Horse Show, dit Robbie blivit inbjuden för att representera Shetlandsponnyn. Det var en spännande och rolig upplevelse (förutom att jag har diskbråck), fast med otroligt långa dagar eftersom mässan hade öppet minst 13 timmar om dagen. Kul att lära känna nytt trevligt shettisfolk, och förhoppningsvis har det blivit lite nya medlemmar och sponsorer.
Tack Pernilla, Marie och Inga-Lill för trevligt sällskap!
 


Hela gänget i montern


Robbie & Magnus


Ett par av våra uppfödningar är sålda till kanonhem, lycka till med guldklimparna! Extra roligt är att vi har sålt ett hingstföl till Holland. Det är tänkt att han ska visas på hingstpremieringen om han utvecklas åt rätt håll, spännande!

17/7  Nu var det riktigt länge sen sist! Anledningen är främst att jag äntligen skaffat en ny dator, men det är ju tyvärr inte bara att starta den och sätta igång....:(

Alla våra föl har kommit, fem ston och tre hingstar. Nästan alla fölningarna har varit problemfria, utom Beyonces föl som kom med båda frambenen bakåtslagna. Självklart var jag ensam hemma, och min veterinär svarade inte. Som tur var så lyckades jag efter mycket möda att få ut ett framben, och till sist även att få stoet att resa sig så att fölet gled tillbaka en bit. Då gick det till slut att få ut det andra benet, och Beyonce fölade stående rakt i famnen på mig! Kände mig väldigt stolt över att ha lyckats få ut honom utan hjälp:)
Alla fölen finns att beskåda på Föl-sidan.
 

20/4  Det är vår i luften, och första fölen har kommit! Denna underbara tid när man går i skräckblandad förväntan och väntar på dessa små ljuvliga varelser!<3

Först ut var Slipper som fick ett bedårande litet svartskäckat stoföl e.Fölfoeds Challure. Ett par veckor senare var det hennes dotter Kastanya som också fick ett litet stoföl, denna gången ett svart. Två dagar senare var det syrran Enya som nedkom med en liten fuxfärgad (!) hingstunge. Dom två sista är också e.Fölfoeds Challure.
Alla tre ser jättefina ut, med små söta huvuden och grova korrekta ben. Ska bli spännande att följa dom!

Det har även kommit en ny häst på Hasselbo! Har länge varit sugen på ett muschroomfärgat sto, och när det blev ett till salu med kanonstam, så slog vi till. Vi hälsar Sandbackas Vitsippa välkommen! Hon är e.Sandbackas Paul Newman, u.Ofrade v.h. Houtdorp

I slutet av mars så åkte jag och två av mina shetlandsfrälsta väninnor upp till Tenhult för att titta på hingstpremieringen. Alltid lika kul att titta på en massa fina hingstar även om det inte var så många minisar som passerade nålsögat. Dagen efter premieringen så fick vi trevligt besök ifrån Holland. Vi tittade på ponnyerna, åt smörgåstårta och pratade massor av shetland:) Intressant att höra vad dom tyckte om premieringen och dom svenska hingstarna.
 


Hasselbos Ranya


Hasselbos Regina


Hasselbos Ragazzo


Sandbackas Vitsippa


Trevlig hollandsbesök

 

9/3  Nytt år har det blivit sen jag uppdaterade sist! Tyvärr så är det väldigt jobbigt att uppdatera eftersom min dator börjar bli till åren (börjar och börjar, egentligen så är den väl antik;) Har dock bestämt mig för att en ny dator är nästa stora investering:) Vill man hänga med lite av vad som händer på stuteriet så kan man följa oss på vår FB sida som heter Hasselbo Shetlandsstuteri:)

Året började med en fantastisk resa till Holland. Fick se massor av fina shetlandsponnyer, och träffa många trevliga människor. Lite bilder från resan finns i Galleriet.

I slutet av januari hämtade vi hem vår nye lille kille Allvindus, ifrån Orust. Bilder från besöket hos Allvindus uppfödare, Anna-Karin, finns i Galleriet. Håller på med hans egen sida där man kan läsa mer om honom;)
 


Allvindus e.Robbie Williams
 

Utställningspremiären är också avklarad. I lördags var vi i Vinslöv, och med oss hade vi Baldur och treårsstona Nejenka och Fi-Jenna. Det var åtta(!) st ministon i treårsringen, och vi lyckades knipa både första och andra plats! Nejenka kom tvåa med 40p, och Fi-Jenna blev etta med fantastiska 41p som även räckte till Champion Miniungsto! Baldur blev trea med 40p efter ettan Fairy King, och tvåan Pajazzo di Leva som båda fick 42p. Grattis till fina killar och till alla andra som var nöjda med sina resultat! BIS blev det fina ministoet Hesseldals Iza som är en av mina absoluta favoriter.

Stjernens Mini-Baldur

Fi-Jenna

Hasselbos Nejenka

TILLBAKA