OM OSS


Vi som driver Hasselbo stuteri heter Anneli & Magnus Archenholtz. Vi bor på en liten gård i Hörby, mitt i Skåne, tillsamman med vår lilla hund Selma och alla ponnyerna.


Egentligen är det jag (Anneli) som är en riktig shetlandsnörd, och som har hållit på med hästar hela mitt liv. Började på ridskola som liten, och sen var det arabhästarna som fångade mitt hjärta under många år. Som så många andra så blev det ett par shetlandsponnyer när barnen ville rida och köra, men efter en kort tid så var jag helt fast i denna underbara ras. Under flera år så drev jag ett ridlekis med shetlandsponnyer, och då hade vi bara standardponnyer. Men önskan om en minishetland fanns hela tiden, och när vi flyttade och ridlekiset lades ner så gick vi över till mini. 1999 så föddes stuteriets första fullstammade shetlandsföl, 2004 kom det första minifölet, och sedan dess så har det fötts över 100 föl hos oss. 


Magnus är egentligen inte speciellt hästintresserad, men tycker att allt runt om är kul. Han hänger med på det mesta, har suttit i styrelsen ett par gånger, och har dessutom blivit en superduktig visare eftersom jag har problem med min rygg och har svårt att visa själv. Fråga bara inte om namn och stam på den han visar, för det har han ingen aning om ;)


Jag med Nejenka och Vitsippa


Selma


Avkommeklass på Bjärsjölagård. Tre generationer på både hästar och visare.


Magnus med Robbie Williams