2020

19/10  R.I.P. fina Son of Gold, det var inte lång tid vi fick ha tillsammans med dig <3


14/10  Förra helgen var vi på utställning i Långasjö. Kul att åka till en annan regionalförenings utställning för en gångs skull. Denna var arrangerad av Sydost, och det var en väldigt trevlig och välarrangerad utställning, på en bra plats.

Med oss hade vi Kim och Aleandro. Kim fick 41p, och det var pecis vad hon behövde för att kunna söka SUCH, och Aleandro fick 38p. Tyvärr så fick han en 6:a pga bredspårighet, något som jag inte sett tidigare, och som jag hoppas försvinner.

Två till avkommor e. Paschal visades, och båda fick 39p, och mycket fin kritik. Lilla Sandbackas Sky blev dessutom Champion Miniföl precis som på förra utställningen, så kul! Grattis till ägarna av fölen!

7/10 I helgen så var det hingstpremiering på Grevagården i Skövde. Vi hade med oss Shaam som är fyra år, och måste visas för att behålla sitt RS. Själv tycker jag att han har utvecklats mycket, men han fick samma poäng som när han var 2,5 år, 88789=40p. Kul med en 9:a på traven i alla fall, för det är han verkligen värd :)

För övrigt så var det en rolig helg med fina ponnyer, trevligt sällskap och många skratt.

Dom fina bilderna är tagna av Pernilla Hägg.

14/9  I helgen var vi på utställning i Osby, och med oss hade vi Alwa Lee, Wnazcha och Wileijka. Först ut var Alwa Lee som var ensam i sin klass. Hon blev guldbelönad och gick vidare till Championatet som hon vann! Wileijka och Wnazcha gick i samma klass, och det var Wileijka som föll domaren bäst i smaken. Hon gick etta i klassen med 40p, och Wnazcha blev tvåa med samma poäng.

En superfin dotter till Pachal, Sandbackas Sky, blev också visad och hon blev Champion miniföl med 41p. 

 

31/8  I fredags la jag ut att Taahira var till salu, och det gick inte ens en timme tills hon var såld till ett 5-stjärnigt hem! Önskar nya ägarna ett stort Lycka till med denna lilla pärla!

Ytterligare en av våra hästar bytte ägare i helgen, det var Truzzardi som fick stanna på stuteriet som leasade honom i somras. Vi önskar även dom ett stort Lycka till med fine killen!


Fick ett par bilder av Shaams förstfödde son, Siljubergets Black Diamond. Så himla fin <3<3<3

20/8  Har vänt på listan på våra uppfödningar. Känns bättre att årets föl ligger högst upp, och Amadeus från 1999 ligger längst ner. Börjat att ta bilder på fölen och lägga ut på aktuella sidor.

16/8  Golden Crown är över för detta året, och det blev en väldigt lyckad utställning. Otroligt mycket jobb, och massor att tänka på, men samtidigt väldigt roligt. Det hade aldrig funkat utan alla fantastiska funktionärer som ställer upp, tusen tack till er!

Årets show var på Bosjökloster, som är en mycket fin plats vid kanten av Ringsjön. Vi hade med oss två ponnyer, som båda fick bättre resultat än vad jag vågat hoppas på. 

Flora blev Champion Ministo med 98889=42p, och därmed är hon klar att söka SUCH på. Taleya kom trea i en klass med 9 fina treåringar. Hennes poängrad blev 98888=41 och hon har därmed sitt dubbelguldsdiplom. Så kul!

Hasselbos Konjac som vi sålde som treåring, han blev Champion Valack med 41p(?) Stort Grattis till ägaren som alltid har honom i så fint skick!

En son till Paschal visades också, och han blev Champion Miniföl med guld. Stort Grattis till ägare/uppfödare!


27/7 Igår så var det premiering på Bollerup. Återigen en annorlunda dag med endast 10 st shetlandsponnyer på plats. Först visades Flora (som fortfarande är väldigt tjock), och hon gick tvåa efter våra danska vänners supervackra sto, med fantastiska 99888=42p. 

Loppan fick Diplom med 5x8=40p, vilket innebär att Baldur fick ytterligare en Diplomdotter. Så glad över båda tjejernas resultat!


Fått besked att Shaam har fått ytterligare en avkomma, ett litet stoföl som är brunskimmel <3 Stort Grattis till uppfödare/ägare!

13/7  En fantastiskt lyckad helg :) På lördagen så var det premiering på Bjärsjölagård, och med oss hade vi Taahira och Taleya. Det var en väldigt annorlunda dag pga Corona. Hästarna visades i olika omgångar, så det var bara 11st shetlandsponnyer på plats när vi var där. Taahira lyckades knipa det åtråvärda Diplomet med 41p, medan Taleya snubblade på målsnöret med 39p.

Baldur hade också två avkommor i ringen, Hultas Krissla som fick Diplom med fina 41p, och Hultas Vanilj som fick 37p (lite snålt tyckte jag)

På söndagen var det dags med utställning i Kågeröd, och då hade vi med oss Taahira, Wileijka, och Son of Gold. Till vår stora glädje så blev alla tre klassvinnare :) Wileijka och Son of Gold fick 41p, och Taahira fick 42p. Det räckte till att bli Champion miniungsto, och hon fick senare på dagen lämna BIS ringen som nr 4. Vilken dag! Grattis till alla som var nöjda med sina resultat under helgen!


8/7  Äntligen så har det sista fölet kommit. Efter en lång väntan när Fiffi visat diffusa tecken, så kom han äntligen! En fin liten brun hingst e.Almnäs Ivory <3 Två ston, och fyra hingstar (varav tre bruna) blev det i år. Tyvärr så förlorade Rhapella sitt lilla stoföl e.Paschal, men som tur är så är allt bra med Rhapella, och hon är ombetäckt med Son of Gold. Alltid trist när det händer, men det viktigaste är trots allt att det går bra med stona. 


En annan rolig nyhet är att Shaam har blivit pappa för första gången <3 Ett superfint svart hingstföl har han fått, och mamma är Almnäs Up to Date, som vi sålde förra året. Stort Grattis till ägare/uppfödare!

27/6  Idag så har min snälle och fantastiske man varit på utställning UTAN mig. Det har aldrig tidigare hänt. Efter fölvak, och en otroligt tuff vecka, så vaknade jag med kraftig huvudvärk, och ett sto som kan föla när som helst. Det gjorde att jag valde att stanna hemma, och Magnus åkte iväg själv. Med i släpet hade han Taahira, Flora och Posanna. Var tveksam till att ta med Flora eftersom hon är smällfet, men med facit i hand så var det tur att hon fick följa med.

Flora och Posanna gick i samma klass, och Flora gick trea med 41p, och Posanna gick fyra med 39p. Taahira höjde sina poäng från Hörby, och vann sin klass med 7 fina treångar, med 41p :) Dom poängen räckte till att bli Champion Miniungsto, så roligt!

17/6  Nu har dom sista fölen också fått namn. Rosheiyas heter Alecto, och Kims heter Aleandro.

En månad kvar till dom sista fölningarna, men Fiffi brukar alltid få tre veckor för tidigt, så vi är beredda. Tycker ofta att våra ston fölar för tidigt, tre veckor är vanligt. Sex veckor för tidigt som Alecto kom, har vi dock bara varit med om en gång tidigare. Är helt säker på tiden eftersom Rosheiya var ultraljudad två gånger. En gång var hon tom, och nästa gång så sa veterinären exakt hur många dagar fostret var.

12/6  Var och hälsade på denna bedårande lilla tjej i veckan <3 Lybybackens Feline, som är en dotter till Baldur. Så söt och feminin, stort Grattis till ägare/uppfödare!

11/6  Har haft problem med internet (värre än vanligt), så därför var det länge sedan förra uppdateringen. 

Två fina föl har vi fått. Först ut var Rosheiya, som fölade helt utan förvarning, 6 veckor för tidigt. Eftersom hon var ultraljudad två gånger, så vet jag att det stämmer. 

På morgonen var hon med flocken, men när dom kom ner till vattnet för att dricka under förmiddagen, så saknades Rosheiya. Alltid en dålig känsla i magen när en av hästarna saknas i flocken. Fick vandra till hagen längst ner innan jag hittade henne. Hon stod upp, men jag såg att någonting låg framför henne. Tänkte direkt att nu har hon kastat.....Men döm min förvåning när jag kom fram, och såg att den lille andades :) Det blev till att bära in lilleman, så att dom fick vara i lugn och ro inne i en box. Första dygnet fick vi väcka honom så att han kom upp och åt, men sen har allting funkat perfekt. Det blev ett litet brunt hingstföl e.Almnäs Ivory <3


Nästa fölning blev Kims, och hon var några dagar över tiden. Vi fick kämpa rejält för att få ut fölet, och jag hann faktiskt att ringa vår veterinär och väcka honom också. Men till slut när han hade satt sig i bilen, så lyckades Magnus få ut ett rejält svartskäckat hingstföl e.Paschal. Han föddes med en väldigt dålig sugreflex, så det blev två intensiva, sömnlösa dygn innan han kom igång att dia själv.

27/5  Idag har Truzzardi åkt till sin betäckningsstation. Lycka till med finaste killen!

22/5  Förra helgen så var det Drive in utställning i Hörby, och vi hade med oss våra tre treåringar.
Hasselbos Taahira fick 39p och Hasselbos Taleya fick 40p. Up in the Air (Loppan) föll verkligen domaren i smaken, och hon fick otroliga 45p med en 10:a på traven!

6/5  I söndags så var det dags för Nejenkas fölning. Hon la sig ner i hagen, och någon minut senare så hade hon fölat. Det var precis att jag hann ut för att vara med. Tog in henne sedan för att hon skulle få lite lugn och ro med sitt föl, ett superfint fuxfärgat stoföl e.Kristof vd Bolster <3 Dagen efter var det dags för mamma Enya som hade en lika lätt fölning. Det blev ett bedårande litet hingstföl med samma pappa <3 Så glad över våra fina fölungar, och att allt gått bra :)

2/5  Idag tog vi nya bilder på Vellino, innan han ska åka på hingstbete med jämnåriga. Han börjar växa till sig <3

Inga fler föl, men Nejenka och Enya är nära.

29/4  Vi har fått bilder av bedårande lilla Sandbackas Sky e.Paschal. Hur söt får man lov att vara? <3

24/4  Paschal har blivit pappa till ytterligare två föl, en isbellskäckad hingst, och ett cremelloskäckat stoföl med bläs <3 Stort Grattis till ägarna! Hittills i år har han varit frikostig med gulanlaget, hoppas att han har sparat lite till våra egna föl ;)

Finaste Kastanya är såld till ett kanonhem. Tyvärr så måste man sälja någon om man ska behålla något av fölen, och jag vill ju helst visa fram så många så möjligt när dom är tre år. Hon ska dock betäckas med Shaam innan hon åker, tror att det kan bli en bra kombination.

Enya och Nejenka står på tur till fölning, så spännande! 

 Paschals lille son


17/4  Igår kväll så kom Hasselbos första föl till världen <3 Fölningen gick enligt skolboken, vattnet gick 21.19, och fölet var ute 21.22. Det blev ett superfint isabellfärgat stoföl, (helsyster till Rosheiya) u.Hasselbos Limozella, e.Stjernens Mini-Baldur.

14/4  Paschal har blivit pappa för första gången i år till en fin isabellfärgad hingstunge. Stort Grattis till ägarna!

Här hemma så börjar Limozellas fölning närma sig. Så spännande och nervöst.

Paschal och Rhapella har fått fotogallerier på sina sidor. 

Paschals förstfödde 2020

13/4  Två av våra fina ettårsston blev sålda till ett kanonhem i helgen. Allt kändes superbra, och dom nya ägarna var så glada för sina små tjejer. Tyvärr så vändes glädjen till stor sorg när Zayla förolyckades i hagen och fick vandra vidare över regnbågsbron <3

Finaste lilla Zayla med dom vackraste ögonen, och det mildaste sättet, ditt liv blev alldeles för kort <3

 

   RIP finaste Zayla

1/4  Ett tag sedan det blev någon uppdatering, men det det känns som att man har focus på andra saker just nu. En glädje i allt det tråkiga som händer i världen, är att det snart är fölningstider <3 Som vanligt så längtar man med skräckblandad förstjusning, men hoppas på att alla fölningarna går bra.

Rosheiya har fått ett fotogalleri på sin sida. 


23/2  Nejenka har fått ett fotogalleri på sin sida.


19/2  Regn, regn, regn, lera, lera, lera = en kort sammanfattning av höst och vinter :( Har faktiskt aldrig känt mig så trött på vädret.

Posanna har fått ett fotogalleri.


18/2  Flora har fått fotogalleri på sin sida.


17/2  Limozella och Shaam har fått fotogalleri på sina sidor.


13/2  Finaste Limozella har erhållit Elit på endast sex avkommor! Så stolt och glad över vårt första egenuppfödda sto som fått den fina utmärkelsen <3


3/2  Kim har fått ett fotogalleri på sin sida.


29/1  Rosheiya och Rhapella har fått sina SUCH, så kul!


27/1  Nu har även Enya och Kastanya fått album. Till salu-sidan är uppdaterad.

20/1  Har börjat lägga in ett galleri till varje häst. Först ut är Fi-Jenna och hennes dotter Wnaczha.

14/1  I helgen som gått så var jag och tre vänninor iväg på den årliga resan till hingstpremieringen i Holland. Vi flög ner torsdag morgon, och på eftermiddagen så besökte vi Stal de Groenkamp. Många vackra minishetland i varierande färger, flera som gärna hade fått fälja med hem ;)


På fredagen så var det bara fem ponnyer som skulle visas på premieringen, så då blev det tid till lite shopping och en tur till Deventer också. Lördagen däremot var det massor av ponnyer som visades. Från 8.30, till kl 20 kunde vi sitta och njuta av alla vackra ponnyer. I Holland så är det show när hingstarna visas, och speciellt när det ska utses dagens bästa rörelser. Man släcker ner i ridhuset, och hästarna travar till hög musik och publikens öronbedövande jublande och klappande. Så häftigt!


På söndagen så var vi på stal vd Valkenhof där vår Flora är född, ett helt fantastiskt ställe! Massor med vackra ponnyer, men dessutom många olika fåglar, får, åsnor, och getter. Efter rundturen så blev vi bjudna på en helt fantastisk buffé inne på hotellet. Vilken upplevelse det var :)


5/1  Idag blev det foto av våra småkillar


4/1  Nytt år, och nya möjligheter!  Året börjar med vår årliga resa till hingstpremieringen i Holland, ska bli såååå kul.


Eftersom det faktiskt är fint väder idag och hästarna är näääästan torra, så passade vi på att ta bilder på två av våra nyblivna ettåringar e.Truzzardi. Kul att se hur dom utvecklas :)


2019


30/12  Fått bilder från Son of Golds uppfödare på hans föräldrar och när han godkändes. Tusen tack!


Vellino har kommit hem från sitt sommarbete där han blev kvar liiite längre än beräknat. Tack för god omvårdnad, han har inte svultit i alla fall ;) Rund som en liten boll är han, och har redan blivit kompis med smågrabbarna.


Gjorde ett riktigt klipp idag, ropade in tre(!) Bojan Krogh keramikhästar på en auktion för 300kr! Vilken lycka! Har länge velat ha en, men tyckt att det var för mycket pengar. Så glad för dom :)

28/12  Tre dagar kvar på 2019, och äntligen så har det kommit lite kyla och fint väder. Passade på att ta lite foto av vår nya hingst som vi köpt tillsammans med stuteri Spektra (där han också bor för närvarade)

Trots lite (ganska mycket) övervikt och massor med päls, så tycker jag att han är jättefin. Dessutom rör han sig bra, och har en kanonstam. Ser verkligen fram emot att använda honom i vår avel. All info om honom finns här.


Son of Gold RS 428

23/12  Dagen innan julafton, och det får bli en liten resumé av häståret som gått.


Sju ljuvliga föl fick vi, tre hingstar och fyra ston. Zandor är såld, men dom andra sex stannar på Hasselbo tillsvidare.


Årets första utställning var i Osby, och vi hade med Truzzardi och Shaam. Truzzardi lyckade skrapa ihop 40p trots att han sprungit av sig massor, och såg ut som en vinthund. Shaam blev Champion Miniunghingst, även han med 40p.


Nästa utställning var på hemmaplan i Hörby, och där hade vi med oss Rosheiya, Zuleika, Sanaya, och Kim. Den förstnämnda fick 40p, och dom andra två fick 39p, alla med väldigt fin kritik. Kim fick fantastiska 42p, jättekul!


Sen rullade sommaren på med alla betäckningsston, och vårt 20-års jubileum som vi firade med öppet hus.


I juli så var det dags med riksutställning på Grevagården i Skövde. En hel helg med i shetlandsponnyns tecken, och med två olika utställningar. Vi hade med oss våra två skäckar Kim och Rhapella, och det gick över all förväntan för båda. Kim fick 40p på lördagen, och blev klassvinnare med 41p på söndagen. Rhapella fick 41p båda dagarna, så nöjd med båda tjejerna!


Nästa utställning skulle varit i Simlångsdalen, men blev flyttad till Falkenberg pga dåligt väder. Vi hade med oss Rhapella, Limozella, och Zenethon. Rhapella fick 42p, Limozella blev klassvinnare med 41p, och Zenethon blev klassvinnare med 40p. Alla tre hade nia på typen, jättekul!


Kanondag blev det på premieringen i Bollerup. Kim of Duke Stable gick etta med 42p i en klass med tolv (!) treåringar, och lite senare blev hon reserv BIS av alla raser. Hasselbos Sanaya gick fyra med 39p, och Hasselbos Szenelka som såldes redan som föl gick som femma, även hon med 39p. 


Dagen efter premieringen så var det dags med Golden Crown som vi arrangerar. Vi hade med oss Flora och Zarag.

Flora vann sin klass med 42,5p, och Zaraq fick 39p med jättefin kritik. Utställningen blev fantastiskt lyckad, och det verkade som att dom flesta var nöjda med dagen.


I oktober så var vi i Holland för att se på finalen på alla küringarna under hösten. Fantastiskt kul att se så många fina ponnyer på samma ställe. 


Sista utställningen för året var i Sölvesborg. Bra plats, och alltid väldigt välarrangerat med fina priser. Vi hade med oss två ston med föl, Fi-Jenna, Zoela, Rosheiya och Zuleika. Eftersom där inte var fler ministon med föl, så gick dom ensamma i sina klasser. Rosheiya vann över Fi-Jenna med 42p, och Fi-Jenna blev tvåa med 41p. Av fölen så föll Zuleika domaren mest i smaken, och hon vann med 39p över Zoela som fick 38p. Båda småtjejerna uppförde sig perfekt (deras mammor också);)

Senare på dagen så blev både mor och dotter Champions, och jag tror att det bara var fyra hästar kvar i BIS-ringen när Rosheiya åkte ut.


Nu är det inte mycket kvar på det här året, och vi ser med tillförsikt fram emot vad 2020 kan erbjuda


 

Visade hästar 2019

15/12  Nu är alla våra uppfödningar inlagda. Mycket jobb, men jag tycker att det är jättekul. 

I torsdags så var vi och hämtade vår nya hingst som vi köpt tillsammans med Stuteri Spektra. Mer info kommer snart ;)


Dessutom visades ytterligare en avkomma till Baldur, Hultas Krissla med 41p, samt två av Paschals avkommor, Shady Acres Trinity och Stjernens Mini Sky Walker, som blev klassvinnare och den sistnämnde även Champion. Stort Grattis till ägarna😀


24/ 11  En månad kvar till julafton, och nya hemsidan börjar äntligen ta form. Otroligt mycket jobb har det varit, men nu så kommer det äntligen att bli mycket lättare att uppdatera eftersom jag tom kan göra det från telefonen.


På hästfronten så händer det inte så mycket mer än att fodra, mocka och pyssla med ponnyerna. Men en sista utställning har vi varit på sen jag uppdaterade sist, och det var i Sölvesborg. Mycket välarrangerat med pyntat ridhus, musik, fina priser och trevlig stämning.


Som vanligt så hade vi "hygge" med våra danska vänner kvällen innan, så trevligt<3

Två ston med föl hade vi med till utställningen, och det var Rosheiya och Fi-Jenna. Först var det mammornas tur, och dom gick ensamma i sin klass. Domaren tyckte bäst om Rosheiya som fick fina 98898=42p, tätt följd av Fi-Jenna som fick 98888=41p.

Även Zuleika och Zoela gick ensamma i sin klass, och Zuleika gick först med 87888=39p, och Zoela gick tvåa med 87887=38p

Senare på dagen blev Rosheiya Champion ministo, och hennes dotter blev Champion miniföl. Tror att det bara var kvar fyra hästar i BIS-ringen när Rosheiya åkte ut, så kul :)


KONTAKT

Address:

Råset 6105, 242 95 Hörby

Email:

hasselbostuteri@gmail.com

Phone:

+46 733 263 266


Följ oss gärna på vår facebooksida

Copyright © All Rights Reserved