2020


23/2  Nejenka har fått ett fotogalleri på sin sida.


19/2  Regn, regn, regn, lera, lera, lera = en kort sammanfattning av höst och vinter :( Har faktiskt aldrig känt mig så trött på vädret.

Posanna har fått ett fotogalleri.


18/2  Flora har fått fotogalleri på sin sida.


17/2  Limozella och Shaam har fått fotogalleri på sina sidor.


13/2  Finaste Limozella har erhållit Elit på endast sex avkommor! Så stolt och glad över vårt första egenuppfödda sto som fått den fina utmärkelsen <3


3/2  Kim har fått ett fotogalleri på sin sida.


29/1  Rosheiya och Rhapella har fått sina SUCH, så kul!


27/1  Nu har även Enya och Kastanya fått album. Till salu-sidan är uppdaterad.

20/1  Har börjat lägga in ett galleri till varje häst. Först ut är Fi-Jenna och hennes dotter Wnaczha.

14/1  I helgen som gått så var jag och tre vänninor iväg på den årliga resan till hingstpremieringen i Holland. Vi flög ner torsdag morgon, och på eftermiddagen så besökte vi Stal de Groenkamp. Många vackra minishetland i varierande färger, flera som gärna hade fått fälja med hem ;)


På fredagen så var det bara fem ponnyer som skulle visas på premieringen, så då blev det tid till lite shopping och en tur till Deventer också. Lördagen däremot var det massor av ponnyer som visades. Från 8.30, till kl 20 kunde vi sitta och njuta av alla vackra ponnyer. I Holland så är det show när hingstarna visas, och speciellt när det ska utses dagens bästa rörelser. Man släcker ner i ridhuset, och hästarna travar till hög musik och publikens öronbedövande jublande och klappande. Så häftigt!


På söndagen så var vi på stal vd Valkenhof där vår Flora är född, ett helt fantastiskt ställe! Massor med vackra ponnyer, men dessutom många olika fåglar, får, åsnor, och getter. Efter rundturen så blev vi bjudna på en helt fantastisk buffé inne på hotellet. Vilken upplevelse det var :)


5/1  Idag blev det foto av våra småkillar


4/1  Nytt år, och nya möjligheter!  Året börjar med vår årliga resa till hingstpremieringen i Holland, ska bli såååå kul.


Eftersom det faktiskt är fint väder idag och hästarna är näääästan torra, så passade vi på att ta bilder på två av våra nyblivna ettåringar e.Truzzardi. Kul att se hur dom utvecklas :)


2019


30/12  Fått bilder från Son of Golds uppfödare på hans föräldrar och när han godkändes. Tusen tack!


Vellino har kommit hem från sitt sommarbete där han blev kvar liiite längre än beräknat. Tack för god omvårdnad, han har inte svultit i alla fall ;) Rund som en liten boll är han, och har redan blivit kompis med smågrabbarna.


Gjorde ett riktigt klipp idag, ropade in tre(!) Bojan Krogh keramikhästar på en auktion för 300kr! Vilken lycka! Har länge velat ha en, men tyckt att det var för mycket pengar. Så glad för dom :)

28/12  Tre dagar kvar på 2019, och äntligen så har det kommit lite kyla och fint väder. Passade på att ta lite foto av vår nya hingst som vi köpt tillsammans med stuteri Spektra (där han också bor för närvarade)

Trots lite (ganska mycket) övervikt och massor med päls, så tycker jag att han är jättefin. Dessutom rör han sig bra, och har en kanonstam. Ser verkligen fram emot att använda honom i vår avel. All info om honom finns här.


Son of Gold RS 428

23/12  Dagen innan julafton, och det får bli en liten resumé av häståret som gått.


Sju ljuvliga föl fick vi, tre hingstar och fyra ston. Zandor är såld, men dom andra sex stannar på Hasselbo tillsvidare.


Årets första utställning var i Osby, och vi hade med Truzzardi och Shaam. Truzzardi lyckade skrapa ihop 40p trots att han sprungit av sig massor, och såg ut som en vinthund. Shaam blev Champion Miniunghingst, även han med 40p.


Nästa utställning var på hemmaplan i Hörby, och där hade vi med oss Rosheiya, Zuleika, Sanaya, och Kim. Den förstnämnda fick 40p, och dom andra två fick 39p, alla med väldigt fin kritik. Kim fick fantastiska 42p, jättekul!


Sen rullade sommaren på med alla betäckningsston, och vårt 20-års jubileum som vi firade med öppet hus.


I juli så var det dags med riksutställning på Grevagården i Skövde. En hel helg med i shetlandsponnyns tecken, och med två olika utställningar. Vi hade med oss våra två skäckar Kim och Rhapella, och det gick över all förväntan för båda. Kim fick 40p på lördagen, och blev klassvinnare med 41p på söndagen. Rhapella fick 41p båda dagarna, så nöjd med båda tjejerna!


Nästa utställning skulle varit i Simlångsdalen, men blev flyttad till Falkenberg pga dåligt väder. Vi hade med oss Rhapella, Limozella, och Zenethon. Rhapella fick 42p, Limozella blev klassvinnare med 41p, och Zenethon blev klassvinnare med 40p. Alla tre hade nia på typen, jättekul!


Kanondag blev det på premieringen i Bollerup. Kim of Duke Stable gick etta med 42p i en klass med tolv (!) treåringar, och lite senare blev hon reserv BIS av alla raser. Hasselbos Sanaya gick fyra med 39p, och Hasselbos Szenelka som såldes redan som föl gick som femma, även hon med 39p. 


Dagen efter premieringen så var det dags med Golden Crown som vi arrangerar. Vi hade med oss Flora och Zarag.

Flora vann sin klass med 42,5p, och Zaraq fick 39p med jättefin kritik. Utställningen blev fantastiskt lyckad, och det verkade som att dom flesta var nöjda med dagen.


I oktober så var vi i Holland för att se på finalen på alla küringarna under hösten. Fantastiskt kul att se så många fina ponnyer på samma ställe. 


Sista utställningen för året var i Sölvesborg. Bra plats, och alltid väldigt välarrangerat med fina priser. Vi hade med oss två ston med föl, Fi-Jenna, Zoela, Rosheiya och Zuleika. Eftersom där inte var fler ministon med föl, så gick dom ensamma i sina klasser. Rosheiya vann över Fi-Jenna med 42p, och Fi-Jenna blev tvåa med 41p. Av fölen så föll Zuleika domaren mest i smaken, och hon vann med 39p över Zoela som fick 38p. Båda småtjejerna uppförde sig perfekt (deras mammor också);)

Senare på dagen så blev både mor och dotter Champions, och jag tror att det bara var fyra hästar kvar i BIS-ringen när Rosheiya åkte ut.


Nu är det inte mycket kvar på det här året, och vi ser med tillförsikt fram emot vad 2020 kan erbjuda


 

Visade hästar 2019

15/12  Nu är alla våra uppfödningar inlagda. Mycket jobb, men jag tycker att det är jättekul. 

I torsdags så var vi och hämtade vår nya hingst som vi köpt tillsammans med Stuteri Spektra. Mer info kommer snart ;)


24/ 11  En månad kvar till julafton, och nya hemsidan börjar äntligen ta form. Otroligt mycket jobb har det varit, men nu så kommer det äntligen att bli mycket lättare att uppdatera eftersom jag tom kan göra det från telefonen.


På hästfronten så händer det inte så mycket mer än att fodra, mocka och pyssla med ponnyerna. Men en sista utställning har vi varit på sen jag uppdaterade sist, och det var i Sölvesborg. Mycket välarrangerat med pyntat ridhus, musik, fina priser och trevlig stämning.


Som vanligt så hade vi "hygge" med våra danska vänner kvällen innan, så trevligt<3

Två ston med föl hade vi med till utställningen, och det var Rosheiya och Fi-Jenna. Först var det mammornas tur, och dom gick ensamma i sin klass. Domaren tyckte bäst om Rosheiya som fick fina 98898=42p, tätt följd av Fi-Jenna som fick 98888=41p.

Även Zuleika och Zoela gick ensamma i sin klass, och Zuleika gick först med 87888=39p, och Zoela gick tvåa med 87887=38p

Senare på dagen blev Rosheiya Champion ministo, och hennes dotter blev Champion miniföl. Tror att det bara var kvar fyra hästar i BIS-ringen när Rosheiya åkte ut, så kul :)Dessutom visades ytterligare en avkomma till Baldur, Hultas Krissla med 41p, samt två av Paschals avkommor, Shady Acres Trinity och Stjernens Mini Sky Walker, som blev klassvinnare och den sistnämnde även Champion. Stort Grattis till ägarna😀

KONTAKT

Address:

Råset 6105, 242 95 Hörby

Email:

hasselbostuteri@gmail.com

Phone:

+46 733 263 266


Följ oss gärna på vår facebooksida

Copyright © All Rights Reserved