2021

22/11  Trevlig post idag, både Zenethon och treårsstona har fått sina RS nummer. 


Igår så var det utställning i Stjärnhov.  Där visades Hasselbos Wileijka, som vi sålde i våras, och hon blev Champion Miniungsto med 99878=41p! Även Åbrodahls Truzzardi Trez, som vi sålde förra året visades, och han blev Champion Minihingst och Res BIS med 99888=42p! Stort Grattis, såååå kul när det går bra för hästar som man sålt🥰

18/11  Regn, och åter regn........ Är nog ingen höstmänniska, känns bara grått och trist.


Hade trevligt besök här för ett par veckor sedan, en ridskola från Helsingborg kom på studiebesök och tittade på våra hästar. Ingen kul tid att visa upp sina hästar på, men det blev lyckat ändå. Kan dock erkänna att jag blev lite chockad när denna jättebuss gled in på vår lilla gårdsplan😮🙈


Utställningssäsongen är slut, och med facit i hand så känner jag mig jättenöjd☺️ Två godkända hingstar, två egna Diplomston plus ett som vi fött upp och sålt, en Res-BIS, samt fem Championtitlar! Bilder och resultat finns längre ner.


Som dom flesta vet så har vi dragit ner på vårt hästantal en del, mycket pga min dåliga rygg. Men en liten ny har "råkat" slinka in🙈 Hon har samma pappa som Maggie May och Kim, och är helsyster med vackra La Femme of Duke Stable. Är så nöjd med henne.

Oprah of Duke Stable f-20


Visade hästar 2021

7/11 Regnig söndag, och lite trött efter gårdagens utställning. Precis avslutat trevligt höstmöte med SSS, där en del intressanta saker togs upp. Smidigt sätt att ha möte, men saknar ändå den fysiska kontakten. Det optimala är väl att kunna ha det kombinerat, dom som vill är på mötet, och dom andra kan vara med digitalt.


Ingen kul tid att visa hästar, speciellt inte dom gula😉 Taleya var egentligen inte alls i utställningsskick. Hon har tappat mycket med stort föl vid sidan, och trots mycket kraftfoder.  Händer mycket på tiden mellan anmälan och själva utställningen. Men trots det så gick det hyftsat bra.

Benzon var först ut i en ENORM hingstfölklass. Har nog inte sett sju hingstföl i samma klass någon gång. Dessutom går han i standard klass (mamma är liten standard), där endast toppstammade svarta killar deltog. Han såg ut som en liten gul sparv i gänget😉😀 Benzon gick sexa i klassen, och lyckade skrapa ihop 38p med mycket god kritik. Endast ett av fölen fick guld, så det var inte dåligt med 38p.

Stona var uppdelade i svarta och färgade. Taleya gick tvåa i den färgade klassen med 40p, och med en 9:a på sin fina trav. 

Sen var det dags för Zenethon, och han gick ensam i sin klass eftersom den andra deltagaren var struken.  Han lyckades få dom åtråvärda 40 poängen, och det var han den enda unghästen som lyckades med av alla minisarna. I och med detta så blev han Champion Miniunghingst, så kul!


Fine Almnäs Gin som vi leasade i somras, blev Res BIS med 42p, och BIS blev ett av mina favoritston Amy of Duke Stable🥰


Bilden på Taleya är från i somras om någon undrar varför hon har sommarpäls😉😊 Klicka på bilderna så syns hela bilden.


24/10, och två månader till julafton😮 Tyckte att det precis var midsommarafton😉 


Nu är alla hästar hemma, och småkillarna är ihopsläppta med dom äldre hingstarna. Allt har gått bra, med fortfarande är det lite gnabbande emellanåt. Är det någon som letar efter en unghingst, så är Aleandro till salu. Ny bild finns på hans sida "Hasselbos Aleandro" 

13/10 Idag har vi varit iväg och ultraljudat två ston. Rosheiya var tom precis som jag misstänkte, men Enya var dräktig🥰 Så nu har vi i alla fall två konstaterat dräktiga, Flora och Enya.


En ny sida har kommit till på hemsidan, "Nålfiltade hästar" Gå gärna in och ta en titt

10/10  Igår var en dag som man kommer att minnas länge. Vi var på utställning i Långasjö, och hade med oss helbröderna Shaam och Zenethon. Den sistnämnde var ensam i sin klass och fick den fina poängraden 98888=41p. Shaam vann sin klass som bestod av tre hingstar, med exakt samma poängrad som lillebror.

Innan lunch så var det dags med championat efter förmiddagens klasser, och till vår stora glädje så blev båda bröderna Champion (miniunghingst och minihingst). Stort att vinna två championat med egenuppfödda och avelsgodkända hingstar🥰


Ifall någon söker efter en godkänd minihingst så är Shaam till salu. Eftersom vi både har hans pappa och helbror, så får det tyvärr bli så. Egentligen så skulle man vilja ha kvar alla, men det går ju inte.


Det blev en lång dag, och faktiskt extra jobbigt att ha två livliga hingstar med, så idag blir det bara ihopsläpp av hingstarna, och sen ta det lugnt.


27/9  Kul att den fina bilden på Zuleika och Gaiya som Annette Wadman tagit, hamnade på mittuppslaget i vår tidning😊 Jättefint reportage om Golden Crown Shetland Show av Marie Claesson, så kul! Överhuvudtaget så tyckte jag att det var en fin tidning med lite nytt i.

Har varit lite tråkigheter här med lille Benzon som varit sjuk. Märkte att han verkade hängig och inte lika busig som vanligt, och när jag tog in honom så hade han 40,6 grader i feber. Veterinären kom ut, och vi båda misstänkte anaplasma. Mycket riktigt så visade blodprovet det, och eftersom han inte blev bra på bara Metacam, så får han antibiotica i blodet varje dag nu. Han är betydligt piggare, och vi hoppas på att han snart är helt återställd.

9/9  Igår så åkte Almnäs Gin hem igen. Blivit riktigt fäst vid denna vackra och snälla killen, och vi hoppas på fina föl efter honom🥰 Så glada att vi har fått ha honom här på Hasselbo.

4/9  Idag så har det varit avelsvärdering i Älmhult. Vi hade med oss Hasselbos Zenethon, och Stjernens Mini-Baldur som skulle generalmönstras.  Zenethon har länge varit en av mina favoriter, och därför blev jag extra glad när han passerade nålsögat med 98788=40p😍 Tror att han kommer att passa bra till flera av våra ston. Vilket fantastiskt avelssto hans mamma Limozella är, av fem visade avkommor är tre diplomston, och två godkända hingstar.

Baldur var blockhalt i måndags, och hovslagaren konstaterade hålvägg och hovböld. Men trots att han fortfarande inte var helt hundra, så lyckades han få jämna 88888=40p. Båda killarna  fick en 10:a hos veterinären i temperament🙂

29/8  Fick ett glädjande meddelande igår. Fina Hasselbos Wileijka hade visats på premiering och blivit 2:a av 15 ston med 99778=40p och DIPLOM😍 Så roligt, och även denna pärla visad i perfekt skick. Stort Grattis!      (📸Mia Zetterblom)

28/8  Glömde skriva att det visades tre hasselbohästar till på Golden Crown, alla med GULD😀 Hasselbos Konjac blev Champion valack med 41,5p, Hasselbos Taahira blev klassvinnare med 41p, och Hasselbos Rusalka blev tvåa i sin klass med 40,5p.

Stort Grattis till nya ägarna, och ännu en gång ett stort tack att ni visar ponnyerna i så fint skick, då är det verkligen kul att sälja😍 Tyvärr så har jag inga bilder av dom.

20/8  Lille Benji föddes med en lite annorlunda färg, väldigt ljus, och med ljusgrå man. Nu har han fällt nästan all fölpäls, och har blivit betydligt mörkare. Manen är dock fortfarande ljus.

17/8  Då var Golden Crown Shetland Show över för i år. Efter massor med strul veckorna innan, så tycker jag ändå att det blev en riktigt lyckad show. Tom regnet höll sig undan en hel dag, och det har inte hört till vanligheten under sista månaden (min semester😕)


Vi hade bara med oss en ponny, Hasselbos Zuleika. Till vår stora glädje så vann hon sin klass med 42p, och blev senare på dagen Champion miniungsto🥰 Tack Anna för både proffsig visning och fina foto!

12/8  Tycker att det går framåt med Zenethons viktnedgång. Han har kommit på att han är hingst, och det hjälper nog till lite😉

11/8  Regn, regn, tror aldrig att jag har haft sämre väder på min semester😑 Hästarna tycker också att det är höst, och fäller sin sommarpäls för fullt.

På söndag är det dags med Golden Crown Shetland Show. Mycket jobb, och massor med smådetaljer som inte får glömmas bort. Tyvärr ser det ut som att det förbaskade regnet håller i sig, men det kan ju ändras (eller inte)


Vår fine Paschal som vi äger tillsammans med Stuteri Stjernen, visades på generalmönstring i helgen, och han erhöll fantastiska 98889=42p! Tack Anna (som har honom på station) för att du visade honom i så fint skick😊

3/8  I helgen hämtade vi hem Zenethon som ska visas i september. Tycker att han är fin, men tyvärr SUPERTJOCK. Det blir en utmaning att försöka få ner honom i vikt🙈30/7  Äntligen har Olrik fått sitt RS nummer, 864😊

Den tropiska värmen har övergått i rena hösten...... känns jättetrist när man precis börjat sin semester. Men efter regn så kommer solsken säger dom😉😀


Vi har varit iväg på en liten minisemester hos sonen i Värmland, och då passade vi såklart på att besöka ett stuteri på hemvägen. Där fick vi se många avkommor efter hingstar som vi har eller har haft. Alltid lika roligt, tack för en härlig dag!

17/7  Premiering på Bjärsjölagård idag. Vi hade med oss två treåringar, Wnaczha och Maggie May, och båda fick det åtråvärda diplomet😍 Wnaczha gick till min stora förvåning först i klassen (av 6 ministon) med 98789=41p, framför jättevackra Almnäs I see a Star med 40p. Trea i klassen gick Maggie May med 98788=40p. Så glad och stolt över tjejerna som uppförde sig väl. Tack också till min man som visade dom så bra🥰

6/7  I helgen som varit så var vi på utställning i Björnamo och Huseby. Tanken var att vi skulle ha med två ponnyer, och åka redan på fredagen, men ibland så blir det inte riktigt som man tänkt sig😕 På tisdagen så stukade jag min fot riktigt illa så att jag fick gå på kryckor, och kunde då inte bada och förbereda hästarna. Men Magnus var snäll (som vanligt😉), och lovade att han kunde bada en. Så tack vare det så kom vi iväg på lördagen, och kunde visa Wnaczha som är tre år och sparar till dubbelgulds diplom.

Resultaten gick över all förväntan (hon är väääldigt tjock), och Wnaczha gick tvåa i klassen båda dagarna med 41p. Så glad😀


Två av våra sålda uppfödningar visades också i ett fantastiskt skick. Hasselbos Taahira kom trea i sin klass med 40p (snålt med en 8:a på typen tycker jag, men vad vet jag,  jag är ju inte dommare😉), och Hasselbos Rusalka vann sin klass båda dagarna med 41p! Stort Grattis till dom nya ägarna som tar så väl hand om sina pärlor😍


Två avkommor till våra hingstar visades också. Lilla Solhagas Epzilon, en ettårig välutvecklad hingst e.Stjernens Mini-Paschal, som fick fina 38p. Sen visades Hultas Krissla e.Stjernens Mini-Baldur, och hon fick 40p och Guld. Stort Grattis till er!


Både BIS och res BIS var mini, jättekul! Res BIS blev Balmoral of Sportsview, och BIS blev lilla tvåårsstoet Melkers Buffy the Vampire. Stort Grattis till dessa fina ponnyer!😍😍😍


Tack alla för en fantastiskt trevlig och välarrangerad utställning, med massor av trevligt umgänge med andra shetlandsentusiaster🥰

Klicka på bilderna för att se dom i full storlek

28/6 Tagit lite bilder på hästarna i helgen😍 

21/6  På fredag är det midsommar, och riktig sommarvärme har vi fått. Så härligt🌞 Fölen växer och frodas, och alla stona är släppta till hingst. Både Olrik och Gin betäcker sin första säsong, och båda uppför sig perfekt. Supersnälla mot ston och föl, och dom första stona verkar vara dräktiga. 

Tre av stona som vi sålt har blivit visade på utställning med fina resultat😊 Hasselbos Taahira fick 88789=40p på Drive-in utställning i Tvååker. Hasselbos Posanna fick 98888=41p, och Hasselbos Wileijka fick 99778=40 i Smedstorp. Stort Grattis😀👍

Bilder på Taahira och Posanna lånade från dom nya ägarna.


31/5  Idag så fölade äntligen Kim🥰 Eftersom hon visat alla tecken ett tag så har det varit mycket nattvakande, men mitt på förmiddagen så passade hon på att föla. Allt gick jättebra, och det blev en bedårande liten hingstunge i en annorlunda färg. Skäck är han i alla fall. Pappa är Son of Gold, och det är den enda avkomma vi fick efter honom. Han ser ut som en liten Benji, så det får han heta.

25/5  Maj är snart slut, och det är 12 grader och ösregn...... Men förhoppningsvis så blir det varmare till helgen, och det ser vi fram emot🌞☺ Inte kul att ha föl ute i detta väder.


Vi väntar fortfarande på att Kim ska föla. Hon visar flera tecken, och har till och från sprängfyllda juver ända ut i spenarna. Men hon väntar kanske på värmen, eller på fullmånen som är imorgon😉


Två ponnyer är sålda, Wileijka och Posanna. Känns lite sorgligt, men tyvärr så måste man lyssna på kroppen och dra ner lite på antalet.

Uppdaterat "Till salu sidan" med en ponny, och det kommer att bli ett par till.


Första betäckningsstoet har kommit till Olrik, och han uppför sig väl och sköter sina plikter.  Vi tar bara emot ett fåtal ston till hingstarna, men ännu finns det plats till någon till. Vi har hemma Olrik, Baldur och inleasade Almnäs Gin. Info finns på "Hingstsidan"


Fölen växer så det knakar. Floras lilla tjej har också fått ett namn, hon heter Beelise. Måste bestämma mig med hingstarna också😉


15/5  Idag har det varit utställning på hemmaplan, härligt med 10 min resväg😊 Kallt och regnigt, men ändå kul att träffa lite shetlandsnördar😉 Vi hade med oss Wileijka, Alwa Lee och Zoela. Wileijka är tingad och åker till sitt nya hem nästa helg, men vi visade henne ändå och hoppades såklart på ett guld. Tyvärr så var hon supertaggad och dessutom livrädd för domarens paraply, så det blev inte någon riktig skritt. 39p blev det i alla fall med en 9:a på typen, och det är ju inte fy skam.

Alwa Lee visade upp sin fina trav utanför ringen, men tyvärr inte när det var dags. Hon lyckades i alla fall skrapa ihop 38p med fint omdöme.

Zoela var den som domaren gillade bäst, och hon gick vidare till BIS-ringen. Eftersom det var en drive in utställning, så fanns det inga championat, men alla som fick 41p och över, gick vidare. Zoela blev till slut Res BIS med fantastiska 42p, samma poäng som BIS Jimmy vd Apoloniahoeve. Väldigt höga poäng på en tvååring, hoppas att hon fortsätter att utvecklas åt rätt håll. Är själv väldigt förtjust i henne❤

12/5  Natten efter att Flora fölat så var det dags med nästa fölning. Magnus hade koll under sena kvällen, och märkte att Nejenka vandrade i boxen och verkade orolig. Jag satte klockan på en stund senare, men då hade jag precis missat fölningen. Skyndar ut i stallet där Nejenka fått en jättefin hingstunge e.Shaam. Detta är första fölet hos oss där båda föräldrarna är egna uppfödningar. Det känns stort🥰🧡

Nu har vi bara en fölning kvar, och det är Kims. Ska bli skönt att få sova en hel natt utan att ligga och kolla på kameran.

11/5  Tala om chock när jag gick ner på betet idag, och Flora står med ett bedårande föl vid sidan😮😍 Hade precis tänkt att det var dags att börja ta in henne på box på nätterna, men det hann jag inte. Som tur var så hade allt gått bra, och mor och dotter vilar nu ut i en box. 

30/4  Idag är det Valborgsmässoafton, fast det märks inte så mycket när man inte gör något speciellt. Istället så uppdaterar jag hemsidan😉


Föl nr 2 har sett dagens ljus på Hasselbo. Det är Enya som fått ett bedårande litet svart stoföl e.Shaam. Allt gick jättebra, och hon var snabbt på benen och började dia. Tror att hon ska heta Hasselbos Bedora❤


Ny hingst på hingstsidan😊

28/4  Så här glad blev Rhapella när hon fick komma ut i morse. Älskade lilla häst, det känns som att det går åt rätt håll även om hon fortfarande knappt äter hö och dricker dåligt. Fast gräset gillar hon!

Kommer snart att lägga ut några hästar till salu. Tyvärr så har min rygg bara blivit sämre, och jag känner att jag måste ner i antal.


Två fina killar finns också att leasa under betäckningssäsongen, Baldur och Shaam. Båda är snälla och trevliga, och funkar både vid fribetäckning och handbetäckning. Inget krav på att man måste ha många ston.

Info om killarna finns på deras respektive sidor :)


Avslutar med en bild på vår nya stjärna <3

26/4  Snart är det maj, och igår snöade det...... :( 


Här har det hänt både roliga och tråkiga nyheter. Det började med dom tråkiga när Rhapella drabbades av hyperlipemi, och tyvärr miste sitt lilla stoföl 6v för tidigt. Fruktansvärd sjukdom med väldigt hög dödlighet, och våra veterinärer trodde inte att vi skulle kunna rädda Rhapellas liv hemma. Dom ville direkt att vi skulle köra in med henne på djursjukhuset, men vi valde att försöka behandla henne här hemma. Har faktiskt inte hört många som fått hem sina drabbade hästar i livet när dom åkt in med dom.

Som tur är så har jag ett par mycket kunniga vänner med stor kunskap av hyperlipemi som har guidat oss genom förloppet, plus såklart våra duktiga veterinärer på veterinärstationen i Hörby. Stort Tack till er! <3


Dom roliga nyheterna är att Taleya fått ett superfint hingstföl e.Baldur, och jag TROR nästan att han är muchroom! Jättekul i så fall

10/4  Helt slut men överlycklig efter en lång dag med hingstpremiering i Husqvarna. Tyvärr så var det inte själva premieringen som tog mest tid, eftersom den var corona-anpassad. Man bara visade sin hingst, och sen fick man lämna platsen. Det var resan som tog tid ;)


Men det var det verkligen värt, Olrik passerade nålsögat och blev godkänd med 98779=40p. Vilken lycka! Han var den enda minihingsten som nygodkändes, och den enda nygodkända (som inte var godkänd i annat land) som fick någon 9:a.

27/3  Utställningspremiären är avklarad för i år, och det gick över all förväntan. Vi hade med oss två treåringar, Wileijka och Wnaczha. Båda ordentligt överviktiga, och tyvärr så har det nog resulterat i att Wileijka blivit bredspårig ): Domaren Alf Johansson sa att hon var hans favorit när dom kom in på ringen, men tyvärr så blev poängen 98678=38p pga bredspårigheten. Wnaczha gick det bättre för, hon blev klassvinnare med 88789=40p :)

Vi hade också med oss Zuleika som jag själv tycker har blivit jättefin. Som tur var så tyckte domaren det också, och hon slutade med att bli Champion Miniungsto med 99788=41p, samt att vara kvar till fjärde hästen i BIS-ringen. Lilla skruttan <3

4/3  Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade. Tiden har funnits, men det har ju inte hänt så mycket att skriva om ;) Foten är mycket bättre, och nu kan jag göra det mesta med hästarna. Dock så tar allting dubbelt så lång tid som vanligt....


Snart är det dags med årets första utställning, och vi har anmält Wileijka, Wnaczha och Zuleika. Två helger efter så är det dags med hingstpremiering, och då ska Olrik visas. Han är ganska "valpig" fortfarande, och tyvärr så har kompisarna dragit lite i hans man. Men trots det så tycker jag att han är värd att visa, hoppas att premieringsnämnden tycker det också ;)


Fölningarna börjar närma sig, och Taleya är den som är beräknad att föla först. Idag så har hon fått flytta in på box på nätterna, och i helgen ska kameran upp och testas.

 Stjernens Mini-Olrik

 Hasselbos Taleya

29/1  Drygt att inte kunna vara igång som man brukar, men foten läker förhoppningsvis som den ska. Nästa fredag ska jag ta ut stiftet och slippa det stora "paketet" runt foten. Sen gäller det bara att komma i ett par skor....... Men nu kan jag i alla fall försiktigt ta mig ut i stallet och njuta av att titta på, och kela med hästarna <3 Magnus har kommit in i rutinerna, och fixar det jättebra. Finliret får jag ta när jag fixar det ;)


Nu har alla Diplom och SUCH kommit med posten, och man är lika stolt varje gång. Två av hästarna är sålda, en i somras, och en för många år sedan. Stort Grattis till ägarna, och tack för att ni tar så väl hand om guldklimparna!


Fick en bild till på en av Paschals fina avkommor som jag inte sett sen hon var föl. Spektras Dharma heter hon, och är f-19 <3

16/1  Operationen är gjord, och allting gick bra. Känner mig dock väldigt handikappad, och kan inte göra så mycket. Sitter och tittar ut på solen och snön, och längtar efter att gå ut till hästarna. Hoppas att jag kan halta ut och titta på dom snart.


Fick bild på en av Paschals avkommor som jag inte sett sen hon var föl. Spektras Philomina heter hon, och är född-19. Jättefin <3

6/1  Då var vi inne på 2021. Nytt år och nya möjligheter :)  Hoppas verkligen på ett lite positivare år utan så mycket begränsningar och tråkigheter. Det börjar dock med en operation i min fot nästa vecka, men förhoppningsvis så blir det ju ett positivt resultat. Lite orolig är jag dock, både över operationen, men även hur Magnus ska fixa alla hästarna. Mat och vatten är inga problem, men det är ju trots allt lite annat också. Men förhoppningsvis så är jag på benen hyfsat snabbt :)


Får upp minnen på FB från alla våra fantastiska resor till Holland vid den här tiden. Hoppas verkligen att det blir av nästa år.


Har inte blivit några foton på länge eftersom hästarna har varit blöta och tufsiga hela hösten. Idag har vi det dock lite kallare, och snön har vräkt ner i snart ett dygn. HOPPAS att den kan ligga ett tag.


2020

 23/12  Imorgon är det julafton, och då är det dags att sammanfatta vad som hänt under "häståret". Det har varit ett väldigt annorluda år med en pandemi i världen, men trots allt så rullar vardagen på nästan som vanligt när man har hästar. Vi har tom kunnat ha nästan alla utställningar nere i syd, även om det tyvärr varit med lite mindre social kontakt.


Året började som vanligt med en fantastisk resa till Holland för att vara med på deras hingstpremiering och besöka lite stuterier. Lika roligt varje år, och det kommer att kännas konstigt i januari när det inte blir någon resa ):


Sex fina föl fick vi i år, fyra hingstar och två ston. En är såld tillsammans med sin mamma, men dom andra är kvar.


Första utställningen var drive in utställning i Hörby, där vi hade med oss våra tre tre-åringar. Taleya fick 40p, Taahira fick 39p, och Loppan fick fantastiska 45p!


Nästa utställning var Ahla i Laholm, och där visades Flora med 41p, Posanna med 39p, och Taahira blev Champion Miniungsto med 41p


Kågeröd var utställning nummer tre, och där visade vi tre klassvinnare. Son of Gold med 41p, Wileijka med 41p, och Taahira som blev Champion Miniungsto igen med hela 42p. Så roligt!


Samma helg var det premiering på Bjärsjölagård. Vi visade Taleya med 39p, och Taahira som fick Diplom med 41p.


Två veckor senare så var det premiering på Bollerup. Flora blev stamboksförd med fina 42p, och Loppan fick Diplom med 40p.


I augusti var det dags med Golden Crown Shetland Show, som i år var på vackra Bosjökloster. Vi visade Taleya som fick 41p, och hade därmed dubbelguldsdiplomet säkrat. Flora blev Champion Ministo med fina 42p :)


I september så var det utställning i Osby. Vi visade Alwa Lee som blev Champion föl med 40p, Wileijka blev klassvinnare med 40p före Wnaczha, som också fick 40p.


På höstens hingstpremiering i Skövde hade vi med oss Shaam som fick 40p. Trevlig helg med många fina hingstar.


Årets sista utställning för oss blev i Långasjö. Vi hade med oss Kim och hennes son Aleandro, och dom fick 41p resp 38p. Med det så var målet nått, att kunna söka SUCH på Kim. 


När man sammanställer alla resultat så inser man att vi har varit iväg på ganska många utställningar och premieringar ;)


Tyvärr så förlorade vi fine Son of Gold i oktober.... Hoppas verkligen att vi får några föl efter denne fine kille. Fäste mig väldigt vid honom trots att han bara var hos oss en kort tid.


Snart är 2020 slut, och vi ser med förväntan fram emot 2021, som förhoppningsvis blir ett mera "normalt" år, då man kan umgås igen.


 

VISADE HÄSTAR 2020

7/12  Idag är det ett år sedan vi la ut vår nya hemsida. Känns som att jag har varit lite flitigare med att uppdatera den, än vad jag var med den gamla. 

Det händer inte så mycket på hästfronten vid den här tiden på året. Mest att mata, mocka och strö, samt det bästa, att bara vara med hästarna. Ta sig tid att bara sitta och mysa i lösdriften en stund efter jobb, det är balsam för själen <3

Även om vi nog inte har så många ston som är dräktiga, så börjar man nog se några små fölmagar. Längtar så <3

 8/11  Två fina ponnyer har tillkommit på stuteriet. Stjernens Mini-Olrik som vi egentligen ägt halva sen han var liten, och Maggie May of Duke Stable som kom från Holland i slutet av sommaren. Håller på att göra deras egna sidor med mer bilder och info.

19/10  R.I.P. fina Son of Gold, det var inte lång tid vi fick ha tillsammans med dig <3


14/10  Förra helgen var vi på utställning i Långasjö. Kul att åka till en annan regionalförenings utställning för en gångs skull. Denna var arrangerad av Sydost, och det var en väldigt trevlig och välarrangerad utställning, på en bra plats.

Med oss hade vi Kim och Aleandro. Kim fick 41p, och det var pecis vad hon behövde för att kunna söka SUCH, och Aleandro fick 38p. Tyvärr så fick han en 6:a pga bredspårighet, något som jag inte sett tidigare, och som jag hoppas försvinner.

Två till avkommor e. Paschal visades, och båda fick 39p, och mycket fin kritik. Lilla Sandbackas Sky blev dessutom Champion Miniföl precis som på förra utställningen, så kul! Grattis till ägarna av fölen!

7/10 I helgen så var det hingstpremiering på Grevagården i Skövde. Vi hade med oss Shaam som är fyra år, och måste visas för att behålla sitt RS. Själv tycker jag att han har utvecklats mycket, men han fick samma poäng som när han var 2,5 år, 88789=40p. Kul med en 9:a på traven i alla fall, för det är han verkligen värd :)

För övrigt så var det en rolig helg med fina ponnyer, trevligt sällskap och många skratt.

Dom fina bilderna är tagna av Pernilla Hägg.

14/9  I helgen var vi på utställning i Osby, och med oss hade vi Alwa Lee, Wnazcha och Wileijka. Först ut var Alwa Lee som var ensam i sin klass. Hon blev guldbelönad och gick vidare till Championatet som hon vann! Wileijka och Wnazcha gick i samma klass, och det var Wileijka som föll domaren bäst i smaken. Hon gick etta i klassen med 40p, och Wnazcha blev tvåa med samma poäng.

En superfin dotter till Pachal, Sandbackas Sky, blev också visad och hon blev Champion miniföl med 41p. 

 

31/8  I fredags la jag ut att Taahira var till salu, och det gick inte ens en timme tills hon var såld till ett 5-stjärnigt hem! Önskar nya ägarna ett stort Lycka till med denna lilla pärla!

Ytterligare en av våra hästar bytte ägare i helgen, det var Truzzardi som fick stanna på stuteriet som leasade honom i somras. Vi önskar även dom ett stort Lycka till med fine killen!


Fick ett par bilder av Shaams förstfödde son, Siljubergets Black Diamond. Så himla fin <3<3<3

20/8  Har vänt på listan på våra uppfödningar. Känns bättre att årets föl ligger högst upp, och Amadeus från 1999 ligger längst ner. Börjat att ta bilder på fölen och lägga ut på aktuella sidor.

16/8  Golden Crown är över för detta året, och det blev en väldigt lyckad utställning. Otroligt mycket jobb, och massor att tänka på, men samtidigt väldigt roligt. Det hade aldrig funkat utan alla fantastiska funktionärer som ställer upp, tusen tack till er!

Årets show var på Bosjökloster, som är en mycket fin plats vid kanten av Ringsjön. Vi hade med oss två ponnyer, som båda fick bättre resultat än vad jag vågat hoppas på. 

Flora blev Champion Ministo med 98889=42p, och därmed är hon klar att söka SUCH på. Taleya kom trea i en klass med 9 fina treåringar. Hennes poängrad blev 98888=41 och hon har därmed sitt dubbelguldsdiplom. Så kul!

Hasselbos Konjac som vi sålde som treåring, han blev Champion Valack med 41p(?) Stort Grattis till ägaren som alltid har honom i så fint skick!

En son till Paschal visades också, och han blev Champion Miniföl med guld. Stort Grattis till ägare/uppfödare!


27/7 Igår så var det premiering på Bollerup. Återigen en annorlunda dag med endast 10 st shetlandsponnyer på plats. Först visades Flora (som fortfarande är väldigt tjock), och hon gick tvåa efter våra danska vänners supervackra sto, med fantastiska 99888=42p. 

Loppan fick Diplom med 5x8=40p, vilket innebär att Baldur fick ytterligare en Diplomdotter. Så glad över båda tjejernas resultat!


Fått besked att Shaam har fått ytterligare en avkomma, ett litet stoföl som är brunskimmel <3 Stort Grattis till uppfödare/ägare!

13/7  En fantastiskt lyckad helg :) På lördagen så var det premiering på Bjärsjölagård, och med oss hade vi Taahira och Taleya. Det var en väldigt annorlunda dag pga Corona. Hästarna visades i olika omgångar, så det var bara 11st shetlandsponnyer på plats när vi var där. Taahira lyckades knipa det åtråvärda Diplomet med 41p, medan Taleya snubblade på målsnöret med 39p.

Baldur hade också två avkommor i ringen, Hultas Krissla som fick Diplom med fina 41p, och Hultas Vanilj som fick 37p (lite snålt tyckte jag)

På söndagen var det dags med utställning i Kågeröd, och då hade vi med oss Taahira, Wileijka, och Son of Gold. Till vår stora glädje så blev alla tre klassvinnare :) Wileijka och Son of Gold fick 41p, och Taahira fick 42p. Det räckte till att bli Champion miniungsto, och hon fick senare på dagen lämna BIS ringen som nr 4. Vilken dag! Grattis till alla som var nöjda med sina resultat under helgen!


8/7  Äntligen så har det sista fölet kommit. Efter en lång väntan när Fiffi visat diffusa tecken, så kom han äntligen! En fin liten brun hingst e.Almnäs Ivory <3 Två ston, och fyra hingstar (varav tre bruna) blev det i år. Tyvärr så förlorade Rhapella sitt lilla stoföl e.Paschal, men som tur är så är allt bra med Rhapella, och hon är ombetäckt med Son of Gold. Alltid trist när det händer, men det viktigaste är trots allt att det går bra med stona. 


En annan rolig nyhet är att Shaam har blivit pappa för första gången <3 Ett superfint svart hingstföl har han fått, och mamma är Almnäs Up to Date, som vi sålde förra året. Stort Grattis till ägare/uppfödare!

27/6  Idag så har min snälle och fantastiske man varit på utställning UTAN mig. Det har aldrig tidigare hänt. Efter fölvak, och en otroligt tuff vecka, så vaknade jag med kraftig huvudvärk, och ett sto som kan föla när som helst. Det gjorde att jag valde att stanna hemma, och Magnus åkte iväg själv. Med i släpet hade han Taahira, Flora och Posanna. Var tveksam till att ta med Flora eftersom hon är smällfet, men med facit i hand så var det tur att hon fick följa med.

Flora och Posanna gick i samma klass, och Flora gick trea med 41p, och Posanna gick fyra med 39p. Taahira höjde sina poäng från Hörby, och vann sin klass med 7 fina treångar, med 41p :) Dom poängen räckte till att bli Champion Miniungsto, så roligt!

17/6  Nu har dom sista fölen också fått namn. Rosheiyas heter Alecto, och Kims heter Aleandro.

En månad kvar till dom sista fölningarna, men Fiffi brukar alltid få tre veckor för tidigt, så vi är beredda. Tycker ofta att våra ston fölar för tidigt, tre veckor är vanligt. Sex veckor för tidigt som Alecto kom, har vi dock bara varit med om en gång tidigare. Är helt säker på tiden eftersom Rosheiya var ultraljudad två gånger. En gång var hon tom, och nästa gång så sa veterinären exakt hur många dagar fostret var.

12/6  Var och hälsade på denna bedårande lilla tjej i veckan <3 Lybybackens Feline, som är en dotter till Baldur. Så söt och feminin, stort Grattis till ägare/uppfödare!

11/6  Har haft problem med internet (värre än vanligt), så därför var det länge sedan förra uppdateringen. 

Två fina föl har vi fått. Först ut var Rosheiya, som fölade helt utan förvarning, 6 veckor för tidigt. Eftersom hon var ultraljudad två gånger, så vet jag att det stämmer. 

På morgonen var hon med flocken, men när dom kom ner till vattnet för att dricka under förmiddagen, så saknades Rosheiya. Alltid en dålig känsla i magen när en av hästarna saknas i flocken. Fick vandra till hagen längst ner innan jag hittade henne. Hon stod upp, men jag såg att någonting låg framför henne. Tänkte direkt att nu har hon kastat.....Men döm min förvåning när jag kom fram, och såg att den lille andades :) Det blev till att bära in lilleman, så att dom fick vara i lugn och ro inne i en box. Första dygnet fick vi väcka honom så att han kom upp och åt, men sen har allting funkat perfekt. Det blev ett litet brunt hingstföl e.Almnäs Ivory <3


Nästa fölning blev Kims, och hon var några dagar över tiden. Vi fick kämpa rejält för att få ut fölet, och jag hann faktiskt att ringa vår veterinär och väcka honom också. Men till slut när han hade satt sig i bilen, så lyckades Magnus få ut ett rejält svartskäckat hingstföl e.Paschal. Han föddes med en väldigt dålig sugreflex, så det blev två intensiva, sömnlösa dygn innan han kom igång att dia själv.

27/5  Idag har Truzzardi åkt till sin betäckningsstation. Lycka till med finaste killen!

22/5  Förra helgen så var det Drive in utställning i Hörby, och vi hade med oss våra tre treåringar.
Hasselbos Taahira fick 39p och Hasselbos Taleya fick 40p. Up in the Air (Loppan) föll verkligen domaren i smaken, och hon fick otroliga 45p med en 10:a på traven!

6/5  I söndags så var det dags för Nejenkas fölning. Hon la sig ner i hagen, och någon minut senare så hade hon fölat. Det var precis att jag hann ut för att vara med. Tog in henne sedan för att hon skulle få lite lugn och ro med sitt föl, ett superfint fuxfärgat stoföl e.Kristof vd Bolster <3 Dagen efter var det dags för mamma Enya som hade en lika lätt fölning. Det blev ett bedårande litet hingstföl med samma pappa <3 Så glad över våra fina fölungar, och att allt gått bra :)

2/5  Idag tog vi nya bilder på Vellino, innan han ska åka på hingstbete med jämnåriga. Han börjar växa till sig <3

Inga fler föl, men Nejenka och Enya är nära.

29/4  Vi har fått bilder av bedårande lilla Sandbackas Sky e.Paschal. Hur söt får man lov att vara? <3

24/4  Paschal har blivit pappa till ytterligare två föl, en isbellskäckad hingst, och ett cremelloskäckat stoföl med bläs <3 Stort Grattis till ägarna! Hittills i år har han varit frikostig med gulanlaget, hoppas att han har sparat lite till våra egna föl ;)

Finaste Kastanya är såld till ett kanonhem. Tyvärr så måste man sälja någon om man ska behålla något av fölen, och jag vill ju helst visa fram så många så möjligt när dom är tre år. Hon ska dock betäckas med Shaam innan hon åker, tror att det kan bli en bra kombination.

Enya och Nejenka står på tur till fölning, så spännande! 

 Paschals lille son


17/4  Igår kväll så kom Hasselbos första föl till världen <3 Fölningen gick enligt skolboken, vattnet gick 21.19, och fölet var ute 21.22. Det blev ett superfint isabellfärgat stoföl, (helsyster till Rosheiya) u.Hasselbos Limozella, e.Stjernens Mini-Baldur.

14/4  Paschal har blivit pappa för första gången i år till en fin isabellfärgad hingstunge. Stort Grattis till ägarna!

Här hemma så börjar Limozellas fölning närma sig. Så spännande och nervöst.

Paschal och Rhapella har fått fotogallerier på sina sidor. 

Paschals förstfödde 2020

13/4  Två av våra fina ettårsston blev sålda till ett kanonhem i helgen. Allt kändes superbra, och dom nya ägarna var så glada för sina små tjejer. Tyvärr så vändes glädjen till stor sorg när Zayla förolyckades i hagen och fick vandra vidare över regnbågsbron <3

Finaste lilla Zayla med dom vackraste ögonen, och det mildaste sättet, ditt liv blev alldeles för kort <3

 

   RIP finaste Zayla

1/4  Ett tag sedan det blev någon uppdatering, men det det känns som att man har focus på andra saker just nu. En glädje i allt det tråkiga som händer i världen, är att det snart är fölningstider <3 Som vanligt så längtar man med skräckblandad förstjusning, men hoppas på att alla fölningarna går bra.

Rosheiya har fått ett fotogalleri på sin sida. 


23/2  Nejenka har fått ett fotogalleri på sin sida.


19/2  Regn, regn, regn, lera, lera, lera = en kort sammanfattning av höst och vinter :( Har faktiskt aldrig känt mig så trött på vädret.

Posanna har fått ett fotogalleri.


18/2  Flora har fått fotogalleri på sin sida.


17/2  Limozella och Shaam har fått fotogalleri på sina sidor.


13/2  Finaste Limozella har erhållit Elit på endast sex avkommor! Så stolt och glad över vårt första egenuppfödda sto som fått den fina utmärkelsen <3


3/2  Kim har fått ett fotogalleri på sin sida.


29/1  Rosheiya och Rhapella har fått sina SUCH, så kul!


27/1  Nu har även Enya och Kastanya fått album. Till salu-sidan är uppdaterad.

20/1  Har börjat lägga in ett galleri till varje häst. Först ut är Fi-Jenna och hennes dotter Wnaczha.

14/1  I helgen som gått så var jag och tre vänninor iväg på den årliga resan till hingstpremieringen i Holland. Vi flög ner torsdag morgon, och på eftermiddagen så besökte vi Stal de Groenkamp. Många vackra minishetland i varierande färger, flera som gärna hade fått fälja med hem ;)


På fredagen så var det bara fem ponnyer som skulle visas på premieringen, så då blev det tid till lite shopping och en tur till Deventer också. Lördagen däremot var det massor av ponnyer som visades. Från 8.30, till kl 20 kunde vi sitta och njuta av alla vackra ponnyer. I Holland så är det show när hingstarna visas, och speciellt när det ska utses dagens bästa rörelser. Man släcker ner i ridhuset, och hästarna travar till hög musik och publikens öronbedövande jublande och klappande. Så häftigt!


På söndagen så var vi på stal vd Valkenhof där vår Flora är född, ett helt fantastiskt ställe! Massor med vackra ponnyer, men dessutom många olika fåglar, får, åsnor, och getter. Efter rundturen så blev vi bjudna på en helt fantastisk buffé inne på hotellet. Vilken upplevelse det var :)


5/1  Idag blev det foto av våra småkillar


4/1  Nytt år, och nya möjligheter!  Året börjar med vår årliga resa till hingstpremieringen i Holland, ska bli såååå kul.


Eftersom det faktiskt är fint väder idag och hästarna är näääästan torra, så passade vi på att ta bilder på två av våra nyblivna ettåringar e.Truzzardi. Kul att se hur dom utvecklas :)


2019


30/12  Fått bilder från Son of Golds uppfödare på hans föräldrar och när han godkändes. Tusen tack!


Vellino har kommit hem från sitt sommarbete där han blev kvar liiite längre än beräknat. Tack för god omvårdnad, han har inte svultit i alla fall ;) Rund som en liten boll är han, och har redan blivit kompis med smågrabbarna.


Gjorde ett riktigt klipp idag, ropade in tre(!) Bojan Krogh keramikhästar på en auktion för 300kr! Vilken lycka! Har länge velat ha en, men tyckt att det var för mycket pengar. Så glad för dom :)

28/12  Tre dagar kvar på 2019, och äntligen så har det kommit lite kyla och fint väder. Passade på att ta lite foto av vår nya hingst som vi köpt tillsammans med stuteri Spektra (där han också bor för närvarade)

Trots lite (ganska mycket) övervikt och massor med päls, så tycker jag att han är jättefin. Dessutom rör han sig bra, och har en kanonstam. Ser verkligen fram emot att använda honom i vår avel. All info om honom finns här.


Son of Gold RS 428

23/12  Dagen innan julafton, och det får bli en liten resumé av häståret som gått.


Sju ljuvliga föl fick vi, tre hingstar och fyra ston. Zandor är såld, men dom andra sex stannar på Hasselbo tillsvidare.


Årets första utställning var i Osby, och vi hade med Truzzardi och Shaam. Truzzardi lyckade skrapa ihop 40p trots att han sprungit av sig massor, och såg ut som en vinthund. Shaam blev Champion Miniunghingst, även han med 40p.


Nästa utställning var på hemmaplan i Hörby, och där hade vi med oss Rosheiya, Zuleika, Sanaya, och Kim. Den förstnämnda fick 40p, och dom andra två fick 39p, alla med väldigt fin kritik. Kim fick fantastiska 42p, jättekul!


Sen rullade sommaren på med alla betäckningsston, och vårt 20-års jubileum som vi firade med öppet hus.


I juli så var det dags med riksutställning på Grevagården i Skövde. En hel helg med i shetlandsponnyns tecken, och med två olika utställningar. Vi hade med oss våra två skäckar Kim och Rhapella, och det gick över all förväntan för båda. Kim fick 40p på lördagen, och blev klassvinnare med 41p på söndagen. Rhapella fick 41p båda dagarna, så nöjd med båda tjejerna!


Nästa utställning skulle varit i Simlångsdalen, men blev flyttad till Falkenberg pga dåligt väder. Vi hade med oss Rhapella, Limozella, och Zenethon. Rhapella fick 42p, Limozella blev klassvinnare med 41p, och Zenethon blev klassvinnare med 40p. Alla tre hade nia på typen, jättekul!


Kanondag blev det på premieringen i Bollerup. Kim of Duke Stable gick etta med 42p i en klass med tolv (!) treåringar, och lite senare blev hon reserv BIS av alla raser. Hasselbos Sanaya gick fyra med 39p, och Hasselbos Szenelka som såldes redan som föl gick som femma, även hon med 39p. 


Dagen efter premieringen så var det dags med Golden Crown som vi arrangerar. Vi hade med oss Flora och Zarag.

Flora vann sin klass med 42,5p, och Zaraq fick 39p med jättefin kritik. Utställningen blev fantastiskt lyckad, och det verkade som att dom flesta var nöjda med dagen.


I oktober så var vi i Holland för att se på finalen på alla küringarna under hösten. Fantastiskt kul att se så många fina ponnyer på samma ställe. 


Sista utställningen för året var i Sölvesborg. Bra plats, och alltid väldigt välarrangerat med fina priser. Vi hade med oss två ston med föl, Fi-Jenna, Zoela, Rosheiya och Zuleika. Eftersom där inte var fler ministon med föl, så gick dom ensamma i sina klasser. Rosheiya vann över Fi-Jenna med 42p, och Fi-Jenna blev tvåa med 41p. Av fölen så föll Zuleika domaren mest i smaken, och hon vann med 39p över Zoela som fick 38p. Båda småtjejerna uppförde sig perfekt (deras mammor också);)

Senare på dagen så blev både mor och dotter Champions, och jag tror att det bara var fyra hästar kvar i BIS-ringen när Rosheiya åkte ut.


Nu är det inte mycket kvar på det här året, och vi ser med tillförsikt fram emot vad 2020 kan erbjuda


 

Visade hästar 2019

15/12  Nu är alla våra uppfödningar inlagda. Mycket jobb, men jag tycker att det är jättekul. 

I torsdags så var vi och hämtade vår nya hingst som vi köpt tillsammans med Stuteri Spektra. Mer info kommer snart ;)


24/ 11  En månad kvar till julafton, och nya hemsidan börjar äntligen ta form. Otroligt mycket jobb har det varit, men nu så kommer det äntligen att bli mycket lättare att uppdatera eftersom jag tom kan göra det från telefonen.


På hästfronten så händer det inte så mycket mer än att fodra, mocka och pyssla med ponnyerna. Men en sista utställning har vi varit på sen jag uppdaterade sist, och det var i Sölvesborg. Mycket välarrangerat med pyntat ridhus, musik, fina priser och trevlig stämning.


Som vanligt så hade vi "hygge" med våra danska vänner kvällen innan, så trevligt<3

Två ston med föl hade vi med till utställningen, och det var Rosheiya och Fi-Jenna. Först var det mammornas tur, och dom gick ensamma i sin klass. Domaren tyckte bäst om Rosheiya som fick fina 98898=42p, tätt följd av Fi-Jenna som fick 98888=41p.

Även Zuleika och Zoela gick ensamma i sin klass, och Zuleika gick först med 87888=39p, och Zoela gick tvåa med 87887=38p

Senare på dagen blev Rosheiya Champion ministo, och hennes dotter blev Champion miniföl. Tror att det bara var kvar fyra hästar i BIS-ringen när Rosheiya åkte ut, så kul :)Dessutom visades ytterligare en avkomma till Baldur, Hultas Krissla med 41p, samt två av Paschals avkommor, Shady Acres Trinity och Stjernens Mini Sky Walker, som blev klassvinnare och den sistnämnde även Champion. Stort Grattis till ägarna😀